banner249

Bu açıklamaya imza atıyoruz!

Denizli Gönüllü Teşekküller Platformu Başkanı Erdal Otçu, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın cuma hutbesinde yaptığı konuşmanın altına imza attıklarını ve desteklediklerini bildirdi.

Bu açıklamaya imza atıyoruz!
banner240

Türkiye’de bir süreden bu yana Diyanet İşleri Başkanı ile ilgili tartışmalara Denizli Gönüllü Teşekküller Platformu da katıldı. Platform Başkanı Erdal Otçu, yaptığı açıklamada Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın cuma hutbesinde yaptığı konuşmanın altına imza attıklarını ve desteklediklerini söyledi.

Otçu açıklamasına şöyle devam etti, “Sayın Erbaş'ın 24 Nisan 2020 cuma günü Ankara Hacı Bayram Camii'inde okumuş olduğu hutbenin altına Denizli Gönüllü Teşekküller Platformu mensupları olarak imzamızı atıyor ve destekliyoruz.

3 Mart 1924 tarihinde Şer'iye ve Evkaf Vekâleti'nin yerine, İslâm dininin inançları, ibadet ve ahlâk esasları ile ilgili işleri yürütmek, din konusunda toplumu aydınlatmak ve ibadet yerlerini yönetmekle görevli olarak Mustafa Kemal Atatürk'ün emriyle ve 429 sayılı kanunla kurulan Diyanet İşleri Başkanlığı'nın; İçinde bulunduğumuz ve tüm dünya insanları olarak maruz kaldığımız Covid-19 virüsü ile mücadele ortamında; İslam'ın temizlik, hijyen, neslin korunması ve benzeri hususlardaki hükümlerinin evrenselliği ve önemi bir kere daha ortaya çıkmışken; Sayın Erbaş'ın; manevi atmosfer ve hissiyatın zirvede olduğu Ramazan ayında bunları tüm dünyaya bir kere daha ilan etmesinden daha tabii bir durum olamaz.

Gerek 15 Temmuz hain darbe teşebbüsü, gerekse yaşamakta olduğumuz Corona salgını sürecinde Diyanet İşleri Başkanlığı mensuplarının icra ettikleri fonksiyon; her türlü takdirin üzerindedir. Bu esnada; bir baronun talihsiz basın açıklamasını ibretle takip ettik.Sayın Erbaş tarafından okunan hutbenin muhteviyatının çağlar öncesinden gelen bir ses olarak nitelenmesi ve kan kokusu taşıdığı hezeyanlarını, ayrıca İslam'ın dogmatik olduğu imasını dehşetle karşıladık. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın bu baro hakkında ; halkın benimsediği dini değerleri aşağılama suçundan re'sen soruşturma başlatması yüreğimize su serpmiştir.”

Erol Uçkan

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Erdoğan Tefe
Erdoğan Tefe - 4 yıl Önce

Kuranı kerim ne diyorsa ona tüm insanlık uymalı

SIRADAKİ HABER