banner249

“Benim adım türkiye” nefes kesti

Denizli’de Tavas Belediyesi ve İlçe Müftülüğü tarafından organize edilen "Benim Adım Türkiye" adlı tiyatro oyunu Tavas Meslek Yüksek Okulu Konferans Salonunda izleyicilerin beğenisine sunuldu.

“Benim adım türkiye” nefes kesti
banner240

İzmir Kültür Sahnesi Yönetmeni İsmail Gülnar Tiyatrosu ve ekibinin sahnelediği, Kurtuluş Savaşı esnasında ecdadımızın zor şartlar altında vatan için yaptığı fedakârlıkları anlatarak başlayan ve daha sonra 15 Temmuz hain darbe girişiminde yaşanan olaylar ve yine milletimizin devleti ve vatanı için gözünü kırpmadan canını nasıl feda ettiğini anlatan oyun, seyircilerden tam not aldı.

Vatan söz konusuysa herkesin üzerine düşen görevi sonuna kadar yapması gerektiğini vurgulayan Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, "Binlerce yıldır yaşadığımız bu güzel coğrafyada nice savaşlar, afetler, yıkımlar yaşadık. Ama her defasında demokrasimize ve güzel vatanımıza canımız pahasına da olsa sahip çıktık. Bu cennet vatanı yok etmek, kardeşi kardeşe kırdırmak isteyenlere karşı hep dik durduk. 15 Temmuz gecesi hiç beklenmedik hain bir darbe girişimine maruz kaldık. O gece umutlarımıza, hayallerimize ve özgürlüğümüze kelepçe vurmak istendi. Ama bu milletin evlatları zalimlere karşı istikbali ve istiklali için canını hiç düşünmeden her türlü hain kalkışmaya karşı siper etti. Bütün Dünya da buna şahit oldu.

Kurtuluş Savaşı'nda Nene Hatun'u,  Maraşlı Sütçü İmamı, İzmir'in bağrından düşmana ilk kurşunu sıkan gazeteci Hasan Tahsin'i çıkaran bu vatan, 15 Temmuz günü vatanı için darbecilere karşı ilk kurşunu sıkan Ömer Halisdemir'i, henüz 18 yaşına basmamış nice yürekli gençleri, vatanı için evladını beşikte bırakan anaları bağrından çıkarmıştır. Bu vatan bizlere altın tepside sunulmadı. Bu toprakları vatan yapıncaya kadar milletimiz çok ağır bedeller ödedi ve hala içerideki ve dışarıdaki hainlere, düşmanlara karşı ödemeye de devam ediyor. Bu oyun vesilesi ile bir kez daha, vatanımızın bölünmez bütünlüğü için canını feda eden tüm aziz şehitlerimizi rahmetle, gazilerimize şükran ve minnetle yad ediyorum. Rabbim milletimize böyle acıları bir daha yaşatmasın. Allah dirliğimizi ve birliğimizi bozmasın" dedi.

Gösteri sonunda izleyiciler oyuncuları ayakta dakikalarca alkışladı.

Güncelleme Tarihi: 07 Mart 2017, 12:17

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER