banner249

Belediye test ediyor..!

Denizli Pamukkale Belediyesi, okula başlayacak olan 5 ve 6 yaş grubundaki çocukların okula hazır olup olmadığını saptayarak, ailelerine destek ağlamak için uzman kişilerce uygulanan ‘metropolitan’ testini çocuklar üzerinde yapmaya başladı.

Belediye test ediyor..!
banner240

Pamukkale Belediyesi, eğitim hayatına başlama yaşına gelmiş 5-6 yaş grubundaki çocuklara yönelik “Metropolitan Okul Olgunluk Testi”ni yapmaya başladı. Çocukların okula hazır olup olmadığını saptamak amacıyla yapılan test, Pamukkale Belediyesi’nce ücretsiz uygulanmaya başlandı. Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, çocukların kendileri için çok değerli olduğunu belirterek, “Ücretsiz sunduğumuz bu testle, en değerlilerimize en güzel geleceği hazırlarken, onlara en iyi eğitimi sunmaya gayret ederken, çocuklarımızın eğitim hayatına uyum sağlayıp sağlayamayacağı noktasında ailelerimizin kafasındaki soru işaretlerini çözmeyi amaçladık. Minik çocuklarımızın, okula başlamadan fizyolojik, çevresel ve zihinsel faktörleri değerlendirildiği bu test gerçekten önemli. Belediyemizde görevli uzman kişilerce yapılan okul olgunluğu testini ücretsiz yaparak, Pamukkale ilçemizde yaşayan ailelerimize bu güzel imkânı sağlamaktan dolayı mutluyuz” dedi.


Başvuru üzerine belediyenin Aile Destek Birimi’nde görevli uzman kişilerce 5-6 yaş grubu çocuklara uygulanan test, okuma olgunluğu ve sayı olgunluğu noktasında toplam 6 testten ve 100 maddeden oluşuyor. Uzman personelce, birebir uygulanan testin süresi 25-30 dakika sürerken, test sonunda ailelere detaylı bilgi verilerek, çocuğun eksik yönleri noktasında destek sağlanıyor.

Güncelleme Tarihi: 25 Temmuz 2019, 15:42

Erol Uçkan

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER