banner249

Annelerin bu isteğini geri çevirmeyin!

Türkiye Otizm Anneleri Topluluğu, yaptığı yazılı açıklamada, otizmli çocuklar için yerel yöneticilerden destek istedi.

Annelerin bu isteğini geri çevirmeyin!
banner240

Otizmli çocukların anneleri, her geçen gün çocuklardan dolayı kaygılarının arttığına dikkat çekti. Türkiye Otizm Anneleri Topluluğu, yaptıkları yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi, “Otizmli çocukların anneleri olarak kaygılarımız her geçen gün çığ gibi büyüyor.  COVİD19 salgını çaresizliğimizi bir kez daha yüzümüze vurdu.

Dere kenarlarında, ormanlarda, kentin ortasında kaybolan çocuklarımızın cesetlerini bulmaktan, bakımevlerinde çocuklarımızın darp edilmesinden, tacize, tecavüze uğramasından, yaşamın her alanında insanca muamele yerine hor görülmelerinden bıktık.

DESTEK YOK İHLAL VAR

Yarın ölsek, ne çocuklarımıza bakabilecek biri var ne de kalabilecekleri bir yer var. Ailelerin nefes alması için destek mekanizmaları yok. Ülkemizde otizmli yetişkinler için açılmış devlete ait bir tek bakım merkezi mevcut. Çocuklarımızı yığınlar halinde kilit altında yaşamaya mahkum etmek, bakım vermek değil, insan hakları ihlalidir.  Her türlü sorununu tetiklemek için bir davetiyedir.  Bir hayatın böyle geçmesi reva mıdır?

LÜKS DEĞİL İHTİYAÇ

Çocuklarımız için her ilde gündüzlü ve yatılı yaşam merkezlerinin açılması bir haktır. Bu, lüks değil ihtiyaçtır.  Kriz geçiren otizmliler gidecek özel merkez bulamıyorlar. Çoğunlukla yapayalnız mücadele veren anneler çaresizlik içinde kapı kapı dolaşıyorlar.  18 yaş üstü kayıp engelli çocuklarımız da vahim kayıp kapsamında değil. Çocuklarıyla birlikte intihar etmeyi düşünen annelerin sayısı her geçen gün artıyor.

AYRIMCILIK DEĞİL EŞİT HAKLAR

Çocuklarımıza tepeden bakılmasına, insanların kendilerini onlardan üstün görmesine, ayrımcılığa uğramalarına katlanamıyoruz. Otizmli çocuklarımızın eşit vatandaşlık haklarını kullanması için ne gerekiyorsa yapmaya hazırız. Artık bıçak kemiğe dayandı. Anneler olarak, otizmli çocuklarımız için acil çözüm üretilmesini ve onlara hak ettikleri onurlu desteğin verilmesini bekliyoruz.”

Erol Uçkan

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER