banner249

Ah bu meslek liseliler

Ülke genelinde Serbest mesleğe yönelik yapılan araştırmada Türkiye’nin yüzde 32’lik bir oran ile Dünyada 4’üncü sırada olduğu görüldü. Bu da ülkemizde meslek liselerinin ne kadar önemli olduğunu gösterdi.

Ah bu meslek liseliler
banner240

Ülkelerin serbest meslek faaliyetine yönelik yapılan raporda Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü (OECD) verilerinden ve medya yansımalarından derlenen bilgilere göre, Türkiye’deki serbest meslek sahibi kişilerin oranı yüzde 32 olarak kayıtlara geçti. 
Araştırmaya konu olan ülkeler arasında Türkiye’nin 4’üncü sırada yer aldığı görüldü. Listenin başına yerleşen ülke de Kolombiya olurken, nüfusunun yüzde 51’inin serbest meslek sahibi olduğu görüldü. Listede birbirlerine yakın oranlarla ilk 5’te olan ülkeler ise yüzde 34 ile Yunanistan 2’nci, yüzde 32 ile Brezilya 3’üncü, yüzde 32 ile Türkiye 4’üncü ve Meksika’nın yüzde 31 oran ile 5’inci olduğu belirlendi. Buna karşın raporda serbest meslek ile uğraşanların en az olduğu ülke ise yüzde 6,4’lük oran ile Amerika Birleşik Devletleri’nin olarak kayıtlara geçti.

Güncelleme Tarihi: 16 Temmuz 2019, 16:52

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER