banner249

Papaz eriğini fırtına vurdu!

Denizli'nin önemli tarım ürünlerinden biri olan papaz eriği, şiddetli fırtına ve yağışlarla vuruldu. Hasat öncesi yaşanan doğal afet, Pamukkale, Sarayköy ve Buldan ilçeleri de dahil olmak üzere kent genelinde üretimi yapılan papaz eriğinin rekoltesini ve kalitesini olumsuz etkiledi.

Papaz eriğini fırtına vurdu!
banner240

Geçtiğimiz hafta sonu yaşanan şiddetli fırtına ve yağışlar, özellikle Pamukkale ilçesine bağlı Kocadere Mahallesi'nde bulunan Yasin Özbay'ın 450 ağaçlık erik bahçesini ciddi şekilde etkiledi. Özbay, hasat öncesi hazırlıklarını tamamlamışken, fırtınanın etkisiyle birçok eriğin dökülmesi ve kalanların da kalitesinin düşmesiyle büyük bir mağduriyet yaşadı.

Afetin rekolte ve kalite üzerindeki olumsuz etkisini dile getiren Özbay, yaşadıkları zararın karşılanması için ilgili mercilere başvuruda bulunduğunu belirtti. Ancak ekonomik sıkıntılar nedeniyle sigorta yaptıramadıklarını ifade eden Özbay, sadece kendisinin değil, birçok çiftçinin de aynı durumda olduğunu vurguladı.

Özbay, 450 ağaçtan yaklaşık 3-4 ton eriğin döküldüğünü ve bu durumun kendilerini maddi olarak büyük zarara uğrattığını dile getirdi. Dökülen eriklerin satılmasının mümkün olmadığını belirten çiftçi, ya tüketilebilecek yerlere bağışlanacağını ya da yakınlarına dağıtılacağını ifade etti.

Çiftçilikte yaşanan zorluklara dikkat çeken Özbay, doğal afetlerin emeklerinin karşılığını almayı engellediğini ve çiftçilerin yardım beklediğini belirtti.

Erol Uçkan

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER