banner249

Minareden yükselen ses hırsızları yakalattı

Denizli’de yaşlı komşusunu ‘korona testi’ yalanıyla evinden gönderip 150 bin lira üzerinde hırsızlık yapan komşusu ve arkadaşlarına 75 yıl hapis cezası verildi.

Minareden yükselen ses hırsızları yakalattı
banner240

Denizli'nin Tavas İlçesi Yorga Mahallesi'nde yaşlı komşusu Mustafa N.'nin evinde çelik kasası olduğunu öğrenen Mustafa T. bir soygun planı kurdu. Başka bir telefon hattı alarak komşusu Mustafa N.'yi Sağlık Bakanlığı yetkilisi olarak arayan Fatih T., eşinin ve kendisinin acil korona testi yaptırması ve hastaneye gitmesi gerektiğini söyledi. Paniğe kapılan Mustafa N. eşi ile birlikte hastaneye gitti. Evin boş olmasını fırsat bilen Fatih T. arkadaşlarıyla birlikte evi soydu.

Fatih T.'nin kiraladığı araçla olay yerinden uzaklaşmasının ardından eve gelen Mustafa T. evinin soyulduğunu görünce, korona testinin negatif çıkmasına bile sevinemedi. Ev sahibi hemen jandarma ekiplerine haber verdi. Denizli İl Jandarma Komutanlığı Suç Araştırma Timleri (JASAT) ve Tavas İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri şüphelileri bulmak için geniş çaplı soruşturma başlattı.

CAMİ MİNARESİNDEN ANONS

Olay yerinin kırsal alan olması nedeniyle herhangi bir kamera kaydı bulamayan ekipler, görgü tanığı bulmak amacıyla mahalle camiinden anons yaptı. Anonsun ardından olayı gören bir şahıs ekiplere, hırsızlığın gerçekleştiği gün renkli bir minibüsün olay yerinde bulunduğunu belirtti. Bu ip ucu üzerine ekipler 40 gün boyunca 113 kameraya ait 156 saatlik güvenlik kamerasını saniye saniye inceledi. Olay günü bölgedeki yolları kullanan 22 bin 285 aracı tespit eden JASAT, her bir detayı inceleyerek şüphelilerin izini buldu.

HIRSIZ KOMŞU KISKIVRAK YAKALANDI

Olayın 4 şüpheli  tarafından gerçekleştirildiğini tespit eden JASAT timleri 'Avcı' ismini verdikleri operasyonu düzenledi. Operasyon neticesinde Fatih T.'nin suç ortağı olduğu belirlenen Yücel B. (21), Bayram Ç. (25), Burak A. (19) ve Tayfun K'yı (26) kıskıvrak yakalandı. Tutuklanarak cezaevine gönderilen 5 şüphelinin yargılamasına Tavas Adliyesinde devam edildi. Yaşlı adamı kaldırıp evinden içerisinde 150 bin TL para olan kasayı çalan şüpheliler, her biri 15’er yıldan toplam 75 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER