banner249

“Fetöcü olduğum ispatlansın kendimi çınarda yakarım”

Denizli'deki Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasının (FETÖ/PDY) soruşturmaları kapsamında, finans ayağı olduğu ileri sürülen iş adamlarının yargılandığı davada, sanıkların savunmaları alınmaya devam edildi. 

“Fetöcü olduğum ispatlansın kendimi çınarda yakarım”
banner240

Silahlı örgüt üyesi olmak ve Fetullahçı Terör Örgütü okullarının öğrenci servisini yapmakla suçlanan turizm şirketi sahibi iş adamı Mehmet Sağlam savunmasında, "Benim gibi bir kişinin terör örgütüne para verdiğini bir kişi ispatlasın, meydanda kendimi yakarım“dedi.

FETÖ/PDY'nin finans ayağı olduğu ileri sürülen iş adamlarının yargılandığı haklarında dava açılan, 38'i tutuklu 67 işadamının savunmaları alınmaya devam edildi. Denizli 2'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nin duruşma salonu haline getirilen Denizli Kongre ve Kültür Merkezi'nde görülen davanının 4’ncü celsesinde duruşmasına tutuklu sanıklar, avukatları ve yakınları katıldı. Silahlı örgüt üyesi olmak ve Fetullahçı Terör Örgütü okullarının öğrenci servisini yapmakla suçlanan turizm şirketi sahibi iş adamı Mehmet Sağlam, bugünkü duruşmada savunma yaptı. Sağlam, "Benim gibi bir kişinin terör örgütüne para verdiğini bir kişi ispatlasın, meydanda kendimi yakarım. Ben gaziyim, ne demek destek vermek.

Benim çevremdeki insanlar, vatansever ve milliyetçi olduğumu bilirler. 7 aydır tutukluyum. 7 aylık süre devletime feda olsun. Cumhurbaşkanımızın dediği gibi at izi, it izinden ayrılsın. Varsa it cezasını çeksin. 20 gün önce babam öldü. Cenazesine ellerim kelepçeli katıldım. Mezarına toprak bile atamadım. Fetullah Gülen'in yana gitmedim. İsmimin bile onunla yan yana anılması onur kırıcıdır. Benim servisini çektiğim için suçlandığım okullara, devlet daha önce destek verdi. Bu okullara giden öğrencilerin velileri hakim, savcı, vali, kaymakam, bürokratlardı. Bunların listesini istenirse verebilirim. Bunlar örgüt üyesi olmuyor, ancak biz yaptığımız iş nedeniyle suçlanıyoruz" diye konuştu.

"DİAD'I FETÖ’NÜN SİVİL AYAĞI GİBİ GÖSTERMEK MÜMKÜN DEĞİL"
Sanık Mehmet Sağlam’ın avukatı Ali Koyuncu ise DİAD’ın FETÖ’nün sivil ayağı gibi göstermenin mümkün olmadığını ileri sürerek, “Bu derneğinin farkı görüşlerden farklı siyasi partilerden bin  530 üyesi vardır. İçerisinde içinde farklı açıdan insanlar olabilir ama DİAD’ı FETÖ’nin sivil ayağı gibi göstermek mümkün değildir. Kaldı ki müvekkilim DİAD üyesi değildir” diye savundu.

İŞADAMINDAN 25 BİN LİRA BAĞIŞ
 FETÖ’ye mali destek sağlamak iddiasıyla yargılanan diş hekimi ve işadamı Levent Güleryüz ise ifadesinde “25 Bin liralık yardımı ben KAGED’e yaptım. 2013 yılında Anomen Otel’de verilen yemekte, Meclis’te üstün hizmet ödülü alan dernek olduğu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ödüllendirildiğini ve Ege Bölgesi’nin en iyi derneği olduğunu söyledi. Güleryüz, “O dönem derneğin başkanlığını eski AK Parti milletvekili Nurcan Dalbudak yapıyordu. H.K da derneğe yardım etti. Bende mecbur hissettim ve 25 bin lira yardım ettim. Ben 15 Temmuz şehit yakınları içinde toplanan yardımlara da destek oldum” diye konuştu.
 

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER