banner249

Denizli’deki ‘Kızıl geyiklerin’ katliamıyla ilgili flaş gelişme

Denizli’nin Çivril ilçesinde anyonda yaşayan ve koruma altındaki 4 kızıl geyik, başları kesik olarak bulunmuştu. İnceleme başlatılan olayla ilgili Denizli Orman ve Su İşleri Müdürlüğü’nden açıklama yapıldı.

Denizli’deki ‘Kızıl geyiklerin’ katliamıyla ilgili flaş gelişme
banner240

Çivril ilçesi Akdağ Tokalı kanyonda yaşayan ve koruma altındaki 4 kızıl geyik, başları kesik olarak bulunmuştu. Yaşanan hayvan katliamı ile ilgili bölgede inceleme başlatan Denizli Orman ve Su İşleri Müdürlüğü’nden açıklama yapıldı.

İşte o açıklama;

 “19.07.2017 günü Şube Müdürlüğümüze gelen ihbarda; Çivril ilçesi Akdağ Tabiat Parkı Tokalı Kanyonu girişine yakın bir yerde ölmüş geyiklerin olduğu hatta bir tanesinin başının kesildiğini ve orada bulundukları söylenmiştir. Müdürlüğümüz personellerinden orman muhafaza memurları Yaşar Varol ve Hulusi Erdoğan Çivril ilçesine giderek İlçe Jandarma komutanlığı ile görüşülerek Afyonkarahisar Şube Müdürlüğü Kocayayla mevkiinden olay mahalli olan Tokalı kanyonu girişine gidildi. Yapılan incelemede; Tokalı kanyonu girişinin üst kısımlarında tahmini 7-8 gün öncesinden öldüğü sanılan gövde bütünlüğü bozulmamış bir geyiğin bulunduğu, bu geyiğin başının kesilerek alınmış olduğu, kalan gövde üzerinde yapılan incelemede karın ve kuyruk bölgesinden vahşi hayvanlar tarafından yeniklerin olduğu ve karın içi organların bir kısmının yenmiş olduğu, bu geyikten 150-200 metre uzağında diğer bir geyiğin ise etlerinin yenmiş olduğu sadece iskeletinin kaldığı görüldü” 

Güncelleme Tarihi: 21 Temmuz 2017, 12:20

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER