banner249

Denizli’de silah ve tarihi eser kaçakçılığı operasyonu!

Denizli’de silah ve tarihi eser kaçakçılığı yaptığı gerekçesiyle 20 kişi polis tarafından yakalandı. Operasyonda 8 tabancanın yanı sıra 115 adet tarihi eser ele geçirildi. 

Denizli’de silah ve tarihi eser kaçakçılığı operasyonu!
banner240

Denizli Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler, 8 ay önce farklı illerden Denizli’ye silah getirilip satışa çıkarıldığı bilgisi aldı. Çalışma başlatan ekiler, Denizli başta olmak üzere Sarayköy, Serinhisar, Güney ilçeleri ile Aydın'da organize olarak silah kaçakçılığı yapmak isteyen şüpheli şahısları tespit etti. Tespitin ardından operasyon için düğmeye basıldı. Şahısların ev ve iş yerlerine eş zamanlı operasyon düzenleyen ekipler, yaptıkları aramalarda araçların kaput içerisine gizlenmiş ve toprağa gömülü vaziyette 8 adet tabanca, 555 adet fişek, 30 adet av tüfeği, 13 adet kuru sıkı tabanca ve 115 adet tarihi eser ele geçirdi.

Ağaç kütüklerine atış yaparak silahları denemişler

Öte yandan ekipler, evde düzenledikleri aramalarda şüpheli şahısların satmak istedikleri silahları hedef olarak kullanılan ağaç kütüğüne atış yaparak denediklerini, iş yeri aramalarında da üst sürgüsü bulunmayan kurusıkı tabancaların namlu ağızlarını açarak ateşli tabancaya çevirdiklerini tespit etti. Yakalanan 20 şahıs hakkında “silah ticareti yapmak, ruhsatsız silah taşımak" suçlarından adli ve idari işlem yapıldı. Ele geçirilen tarihi eserlerle ilgili olarak da “tarihi eser kaçakçılığı” suçlarından işlem yapıldı.
Adli mercilere sevk edilen 2 şüpheli şahıs tutuklandı.
 

Güncelleme Tarihi: 23 Mart 2019, 19:32

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER