banner249

Denizli’de Mescid-i Aksa protestosu

Denizli’deki sivil toplum kuruluşları İsrail’in Mescid-i Aksa'yı  ibadete kapatmasını ve 3 Filistinliyi öldürmesini protesto etti.

Denizli’de Mescid-i Aksa protestosu
banner240

Denizli’de faaliyet gösteren çeşitli sivil toplum kuruluşları, İsrail’in Mescid-i Aksa’yı geçen Cuma günü ibadete kapatması ve 3 Filistinliyi öldürmesine tepki gösterdi. Aralarında, TÜGVA, AGD, Memur-Sen Denizli Şubesi, Denizli Umut-Der ve İHH gibi sivil toplum kuruluşu temsilcileri Cuma namazının ardından 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanında toplandı. Toplanan kalabalık, İsrail aleyhinde ‘İsrail Filistin’de defol, ‘Kudüs İslam’ındır, İslam’ın kalacak’ gibi sloganlar atarak, tekbirler getirdi. Kadın ve çocuklar ellerinde İsrail aleyhinde yazılar yazan dövizleri taşıyarak eyleme destek verdi. Açıklamayı grup adına Anadolu Gençlik Derneği (AGD) İl Başkanı Hamza Öztürk, okudu.
İsrail’in Filistinlilere ve Mescid-i Aksa’ya karış uygulamaların sert tepki gösteren AGD İl Başkanı Hamza Öztürk, “Var olduğu gündün beri İslam ülkelerinde terör ihraç eden Siyonist İsrali, küstahlığına devam ediyor. Geçtiğimiz Cuma günü Mescid-i Aksa’da üç Müslüman’ı şehit eden İsrail, Müslümanları Mesci-i Aksa’ya sokmamak için elinden geleni yapıyor. İl kıblemiz olan Mescid-i Aksa’nın her kapısında sözde İsrail pholisi denilen katiller sürüsü bekliyor. Mescid’in kliniği tarumar edilmiş, içerideki tüm dolapların kapıları kırılmış, tüm kuyuların kilitleri parçalanmış ve içiresi savaş alanına çevrilmiş durumdadır. Siyonist İsrail istediği zaman ezanı susturmakta, istediği zaman Müslümanların Mescid-i Aksa’ya girmesini yasaklamaktadır” dedi.
İsrail’in iç güvenlik bakanının “Mescid-i Aksa bizim elimizdedir” sözlerine sert tepki gösteren Öztürk, “GilatErdan, tüm Müslümanların gözüne ‘Mescid-i Aksa bizim elimizde, açılıp kapanması konusunda ilk ve son söz İsrail’e aittir. Diğer devletlerin konu ile ilgili ne düşündüklerini umursamıyoruz’ demesi bir meydan okumadır. Yazıktır ki bu meydan okumaya karşı İslam ülkelerinin yöneticileri en ufak bir tepki göstermemektedirler. Biz Filistin’de olup biteni yakinen takip ediyoruz ve İsrail yaptıkları karşısında duyarsız kalacak değiliz. Kardeşliğimizin gereği olarak da tüm Müslümanları bu konuyla ilgili onurlu bir tutum ve davranış sergilemeye davet etmekten geri kalmayacağız” diye konuştu.
Açıklamanın ardından kalabalık sessizce dağıldı.
 

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER