banner249

Denizli’de kaçak içki can aldı

Denizli’de kaçak alkol nedeniyle 2 İranlı uyruklu şahıs hayatını kaybederken 2 İranlı uyruklu şahısın ise tedavilerinin devam ettiği öğrenildi. Olayı araştıran Denizli Emniyeti 6 kişiyi yakaladı.

Denizli’de kaçak içki can aldı
banner240

Denizli Emniyet Müdürlüğü görevlileri tarafından ilimizde kaçak içki satışı yapmak isteyen şahıs ve organizasyonlara yönelik operasyon yapıldı.

2 İRANLI ÖLDÜ

Yasadışı imalathanelerden temin edildiği değerlendirilen sahte alkol kullanımı sonucunda Denizli Devlet Hastanesi, Servergazi Devlet Hastanesi ve Pamukkale Üniversitesi Hastanesi’ne zehirlenme vakası olarak getirilen ve hayati tehlike içerisinde olan 4 İran uyruklu şahıstan, 2’si öldü. Diğer 2 İran uyruklu şahısın ise tedavilerinin devam ettiği öğrenildi. İran uyruklu vatandaşın, sahte alkolü nereden temin ettiğinin araştırılması, Denizli’de bandrolsüz kaçak içki satışı yapmak isteyen şahısların tespiti, yasadışı üretim yapılan yerlerin tespiti suç ve suçluların yakalanmasına yönelik Denizli Emniyeti Ekiplerince operasyon başlatıldı.

 KAÇAK ALKOL BULUNDU

Son bir ay içerisinde Polis ekipleri tarafından yürütülen çalışmalar neticesinde kaçak alkol nakliyesinin yapıldığı şüpheli araçlar imalatının yapıldığı şüpheli ikamet ve depolar tespit edildi.  Piyasaya sahte alkol üreterek satış yapmak isteyen şüpheli şahıslarla birlikte imalathane olarak kullanıldığı anlaşılan iki ayrı ikamette ve bir depoda farklı ebatlarda bidonlar içerisinde halk sağlığı açısından olumsuz sonuçlar doğuracağı değerlendirilen çok sayıda şişe ve bidonlar içerisinde kaçak sahte alkol bulundu.

TENCEREYİ ALKOLÜ DAMITMAK İÇİN KULLANDILAR

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü görevlileri eşliğinde Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen aramalarda imalathane olarak kullanılan ve sağlıksız koşullarda üretim yapılan yerlerde aramalar yapıldı. Aramalar esnasında düdüklü tencerenin kapakta bulunan tahliye aparatının sökülerek kaçak alkolün damıtılması amacıyla farklı bir düzenek haline getirildiği, yine aynı yerde plastik boru ile düdüklü tencereye bağlanan bir düzenek olduğu ve kaçak alkollerin açıkta bidonlar içerisinde sağlıksız koşullarda yasal olmayan etiket, bandrol ve şişelere huni yardımı ile doldurulduğu görüldü.

6 ŞÜPHELİ YAKALANDI

Operasyon kapsamında bahse konu aramalarda farklı ebatlarda şişe, bidon ve plastik kaplar içerisinde üzerinde TAPDK (Tütün ve Alkol Düzenleme Kurumu)’ na ait olmayan yaklaşık 100 adet rakı, viski, votka etiketi ve kaçak/sahte alkol üretiminde kullanılan 300 adet üretime ait aparat (boru, huni, etiket ve üretimde kullanılan düzenek) ve toplam 2.000 litreye yakın kaçak/sahte alkol bulunarak el konulmuştur.

Güncelleme Tarihi: 12 Ekim 2018, 15:04

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER