banner249

Denizli’de haftalık olaylar zinciri!

Denizli Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı’nın yaptığı çeşitli operasyonlarda çok sayıda olay aydınlandı.

Denizli’de haftalık olaylar zinciri!
banner240

KOM EKİPLERİNDEN KAÇAKÇILARA OPERASYON  

Denizli İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) ekipleri kaçak eşya satışı yapılan iş yerleri ile tespit edilen şüpheli araç ve şahısları takibe aldı. Tespit edilen adreslere operasyon düzenleyen KOM ekipleri, bin 157 adet kaçak şampuan, cep telefonu aksesuarı, kulaklık, 2 bin 990 adet makaron, bin 785 kilogram kuru gıda maddesi, 50 kilogram maraş otu, 43 kilogram kaçak çay, 13 litre kozmetik malzemesi, 34 şişe sahte alkol, 6 litre etil alkol, 2 adet ruhsatsız av tüfeği ele geçirdi. Şüpheli şahısların emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceği öğrenildi.

NİŞANLI ÇİFTİ DRONE İLE YAKALADI  

Edinilen bilgilere göre, JASAT timi 2019 yılında meydana gelen 4 hırsızlık olayına ilişkin tekrar çalışma başlattı. Bu kapsamda hırsızlık olaylarında kullanıldığı tespit edilen sahte plakalı otomobili takibe alan jandarma dedektifleri, Honaz ilçesinde otomobili durdurmak istedi. Otomobili bırakarak yaya olarak ormanlık alana kaçan Hüseyin S. (22) isimli şahsın peşine düşen JASAT timi, ormanlık alanda drone ile havadan ve karadan arama çalışması başlattı. Havadan yeri tespit edilen şüpheli şahsı kısa sürede yakalayan JASAT timi, gözaltına aldı. Şüpheli Hüseyin S. ile nişanlısı Gamze I..'nin (20) geceleri hırsızlık yaptıkları tespit edildi. Şüpheli şahıslar jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Öte yandan JASAT timinin son 1 ay içerisinde 24 faili meçhul olayı aydınlattığı kaydedildi.

ARANAN 19 ŞAHIS YAKALANDI  

Denizli’de, polis ekipleri tarafından 13-19 Nisan tarihleri arasında yapılan rutin kontroller, sabit uygulama noktaları ve olaylara müdahale sırasında 7 bin 202 kişinin Genel Bilgi Toplama (GBT) sorgulaması yapıldı. Yapılan sorgulamalar sonucu çeşitli suçlardan aranması olan 19 şahıs yakalandı. Polis ekipleri tarafından yakalama kararı olan 18 şahıs gözaltına alındığı, adliyeye sevk edilen şahıslardan 9’u tutuklanarak ceza evine gönderildi. Yapılan çalışmalarda 3 adet çalıntı motosiklet, 1 adet çalıntı bisiklet, 251 adet mermi, 1 adet çalıntı elektrikli bisiklet ele geçirildi. Öte yandan, kent genelinde meydana gelen 326 farklı ayrı asayiş olayında ise 191 şüphelinin gözaltına alındığı, adliyeye sevk edilen şahısların ise 2'sinin tutuklanarak cezaevine gönderildikleri bildirildi.

512 KİŞİYE İŞLEM YAPILDI  

Denizli İl Emniyet Müdürlüğünden konu ile ilgili yapılan yazılı açıklamada, korona virüs tedbirleri kapsamında alınan tedbirlerin uygulanması noktasında yoğun çaba gösterildiği kaydedildi. Açıklamada tedbirler kapsamında sokağa çıkma yasağı olan 65 yaş üstü 87 kişiye 38 bin 802 TL, 20 yaş altı 334 şahsa 59 bin 118 TL ve sosyal mesafe kuralına uymayan 88 şahsa 93 bin 346 TL olmak üzere toplamda 625 bin 56 TL para cezası kesildiği ifade edildi. Açıklamada ayrıca 20 yaş altı bir şahıs ile sosyal mesafe kuralına riayet etmeyen 2 şahıs hakkında da adli işlem yapıldığı aktarıldı.

1 HAFTADA 54 KAZA MEYDANA GELDİ  

Konu ile ilgili yapılan açıklamada, kentte son bir hafta içerisinde Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri koordinesinde 17 bin 579 aracın kontrol edildiği, bu kontroller sonrası 2 bin 299 araçla ilgili işlem yapıldığı ifade edildi. Kentte ayrıca son bir haftada ölümlü trafik kazası yaşanmazken, 18 yaralanmalı ve 27 maddi hasarlı kaza olmak üzere toplam 45 kazanın meydana geldiği kaydedildi.

3 BİN 700 LİTRE KAÇAK AKARYAKIT ELE GEÇİRDİ  

Edinilen bilgilere göre, operasyon Denizli İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapıldı. Polis ekipleri şüphelenerek durdurdukları bir araçta yaptıkları incelemede bin 200 litre kapasiteli dolu vaziyette 3 adet plastik tank olduğunu belirledi. Ardından tankların içerisinde akaryakıt olduğunu belirleyen ekipler yaptıkları incelemelerde akaryakıtın karışımlı kaçak akaryakıt olduğunu tespit etti. Operasyonda toplamda 3 bin 700 litre karışımlı kaçak akaryakıt ele geçirilirken, 1 kişi gözaltına alındı.

YASAK GÜNÜ EROİN İLE YAKALANDI  

Edinilen bilgilere göre, olay Sarayköy ilçesinde meydana geldi. Polis ekipleri durumundan şüphelenerek bir aracı durdurup arama yaptı. Şahsın yapılan üst aramasında 50 gram eroin ele geçirildi. Şahıs işlemlerinin ardından sevk edildiği mahkeme tarafından tutuklanırken ayrıca sokağa çıkma kısıtlamasını ihlal ettiği için idari para cezası da uygulandı.  

Erol Uçkan

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER