banner249

Denizli’de emekli öğretmeni öldüren canilerin cezaları belli oldu

Denizli’de Canice evinin balkonunda katledilen emekli öğretmen Hamide Çavdar’ın Denizli Adliyesi 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davası sonuçlandı.

Denizli’de emekli öğretmeni öldüren canilerin cezaları belli oldu
banner240

Denizli’nin Pamukkale ilçesi Gökpınar Mahallesi’nde 61 yaşındaki emekli engelli öğretmen Hamide Çavdar evinde 7 yerinden bıçaklanarak canice öldürülmüştü.Denizli Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Cinayet Büro Ekipleri de detaylı bir inceleme sonrası hemen ertesi gün katil zanlısı 4 kişiyi gözaltına almıştı.

Sabaha karşı Gökpınar Mahallesindeki bir apartmanın 2. katındaki daireye giren Hayati Y.(22), Onur Y.(19) ile onlara yardım eden Halil İ.Y. ve Mücahit A.  gözaltına alınmıştı. Bu şahıslardan Hayati Y. ve Onur Y’nin canice öldürülen Hamide Çavdar’ın sahibi olduğu bir dükkânın kiracısı olduğu ve pideci olarak çalıştığı ortaya çıkmıştı. Halil İ.Y. ve Mücahit A’nında yanlarında çalışan eleman olduğu belirlenmişti. Denizli Emniyeti’nin hızlı çalışması ve sonuca gitmesi ile birlikte 4 zanlı suçlarını itiraf etmiş ve olayın 22 bin TL teminat parası yüzünden işlendiği ortaya çıkmıştı. Gözaltına alınan 4 zanlı çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

ADALET TECELLİ ETTİ

 Canice evinin balkonunda katledilen emekli öğretmen Hamide Çavdar’ın Denizli Adliyesi 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davası sonuçlandı. Mahkeme Hamide Çavdar’ın dükkan kiracısı olan pideci kardeşler 22 yaşındaki Hayati Y. ve 19 yaşındaki Onur Y’ye ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verirken yanlarında çalışan 17 yaşındaki Halil İ.Y. ile Mücahit A’ya 15’er yıl hapis cezası verdi.

AİLE YARGITAYA GİDİYOR

Yaşanan canice olayın sonucu belirlenir belirlenmez Hamide Çavdar’ın ailesi yaşları küçük olan ve cinayeti işleyen pideci kardeşlerin çalışanı olan 17 yaşındaki Halil İ.Y. ve 15 yaşındaki Mücahit A’nın ceza indiriminden yararlanmaması için Yargıtay’a itiraz edeceği öğrenildi. Katledilen Hamide Çavdar’ın yakınları ve sevenleri cinayeti işleyen pideci kardeşlerin aldığı cezayı “Adalet yerini buldu” diyerek onaylarken, yardım ve yataklık eden yaşı küçük elemanların aldığı cezayı yetersiz buldu.

Güncelleme Tarihi: 02 Mart 2019, 11:10

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER