banner249

Denizli'de orman yangını!

Öğle saatlerinde Buldan ilçesinde başlayan yangın söndürülme noktasına geldi. Kırsal 3 mahallenin boşaltıldığı yangında köylüler hayvanlarını korumak için büyük mücadele verdi.

Denizli'de orman yangını!
banner240

Denizli’nin Buldan ilçesi Türlübey Mahallesine yakın bölgede saat 13.30 sıralarında başlayan orman yangını, yerleşim alanlarını tehdit etti. Bölgedeki tüm helikopterlerin Antalya ve Muğla’da görevli olması nedeniyle sadece karadan müdahale edilebilen yangın geniş bir bölgeye yayılarak Alacaoğlu ve Derbent mahallelerine ulaştı. Rüzgarında etkisiyle büyüyerek devam eden orman yangını havadan görüntülendi.

Başta Manisa olmak üzere çevre illerden ekip takviyesi yapılan yangının kontrol altına alınabilmesi için çalışmalar karadan yoğun bir şekilde devam ederken 40 tonluk bir uçağın 2 sorti su attığı yangın büyük ölçüde de kontrol altına alındı.

Yangın tehdidi altında bulunan Türlübey, Alacaoğlu ve Derbent mahallelerinde köylüler hayvanlarını alevlerden korumak için büyük mücadele verdi. Ahırlarından çıkarılan hayvanlar, sahipleri tarafından güvenli bölgelere götürüldü.

Denizli Valisi Ali Fuat Atik, yangının kontrol altına alındığını belirterek, gece saatlerinde yangının tamamen söndürüleceğini söyledi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER