banner249

Denizli'de 'Kızıl Geyik' katliamı

Denizli’nin Çivril ilçesinde avlanması yasak olan ve koruma altında olan kızıl geyikler, kimliği belirsiz kişilerce vurulduğu ve başlarının kesilerek götürüldüğü belirtildi.

banner240

Son günlerde üst üste gelen hayvan katliamı haberlerine bir yenisi eklendi. Üzücü olay Çivril ilçesi Akdağ Tokalı Kanyonun da meydana geldi. Hafta sonu piknik yapmak için Tokalı Kanyon’a giden vatandaşların ihbarı üzerine ortaya çıkan olayda, avlanması yasak olan vurularak başı kesilmiş bir Kızılgeyik bulundu. Kanyon girişinde bulunan yetişkin başı olmayan geyik dışında, kanyonun derinlerinde 3 tane daha öldürülmüş ve başı kesilmiş geyik olduğu belirtildi. Vatandaşlar çevrede mermi fişekleri bulunmasının kaçak av iddiasını güçlendirdiğini ifade ettiler.

Konuyla ilgili açıklama yapan Milli Parklar Denizli Müdürlüğü “Akdağ’da Tokalı Kanyonun da  zaman zaman Kızılgeyik avının turizm amaçlı yaptırılıyor. 2017 yılında geyik avı sezonu henüz  açılmadı. Zaten sadece Akdağ’da yıllık 5 geyik avlanılmasına izin veriyoruz”denildi.

Milli Parklar İl Müdürlüğü konuyla ilgili soruşturma başlattıklarını açıkladı.

Kaynak: Yeşil Çivril Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 20 Temmuz 2017, 13:16

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER