DELİ OĞLAN

65. Hükümetin açıklanmasıyla Denizli siyasetinin Ankara’da ne kadar etkili olduğu bir kez daha gözler önüne serildi… 

Uzun yıllar aradan sonra Selma Aliye Kavaf’ın bakanlık yapmasıyla başlayan süreç, Nihat Zeybekci Sema Ramazanoğlu, Bilal Uçar ve yeniden Zeybekci ile kesintisiz bir süreci yaşıyor Denizli… 

Denizli yalnızca Ege bölgesinin değil Türkiye siyasetinin de vazgeçilmez inci tanelerinden biri oldu. Her ne kadar Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu’nun yeni kabinede yer almaması hayal kırıklığı yaratsa da bugün açıklanan 65. Hükümette yeniden Zeybekci’nin Ekonomi Bakanlığı’na atanması gerçekten büyük bir sevinç yaşattı. 

Kimileri belki en başından anlayamadı. Kimileri belki anlamak istemedi. Ama bugün Ankara’dan kamuoyuna verilen liste gösterdi ki bizim hakkını teslim edemediğimiz adama, Türkiye ekonomisi teslim edildi. Denizli için yapacak çok şeyi olan bu adamın önünü ‘Hey Deli Oğlan, Bu işi sen yaparsın Nihat’ deyip açmak gerekiyor önünü. 

Bakan Zeybekci ile Sema Ramazanoğlu arasında bariz görülen en büyük fark Denizli’ye olan muhabbetleridir. Ramazanoğlu süreci bana göre iyi yönetemedi. Denizli’yi bu süreçte yalnız bıraktı. Ankara’ya bakan hanımın sıcak bir çayını içmek isteyenlerin soğuk su içerek geri döndüklerine şahit olduk. Denizli’ye bakanlığı süresince iki elin parmakları kadar ancak ziyaret gerçekleştirdi. Kanımca Ensar Vakfı’yla ilgili açıklamaları da bakanlık koltuğuna mal oldu. 

Oysa Deli Oğlan dediğimiz Zeybekci, dünyayı ziyaret edip Denizli’ye yetiyordu. Neredeyse her hafta sonu Denizli’de oluyordu. Nede olsa sırtını sıvazlayıp ‘Sen yaparsın’ diyen gerçek dostları vardı arkasında. 

Bakanlığa bir dönem ara vermesi partiyi Denizli’de adeta başsız bıraktı. Az da olsa birileri bu süreçten faydalanmak istese de herkes anladı ki Deli Oğlan’ın sevdası hiçbirinin sevdasına benzemiyordu. Umarım geçmişte yapılan bir takım hatalar yeniden yaşanmaz. Doğrusu yaşanacağına da pek ihtimal vermiyorum.

Ancak buradan Sayın Zeybekci’ye bir mesaj da vermek istiyorum. Her ne yaşanmışsa yaşansın. Ağabeyler, kardeşlerini affeder. Affetmek zorunda da. 

65. Hükümetin tüm millete ve ülkemize hayırlı olmasını cenabı Allah’tan niyaz ediyorum… Allah yar ve yardımcınız olsun.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.