CHP İŞ BANKASINDAKİ HİSSELERİNİ DEVRETMELİ  (Mi)?

Aslında samimi olmak gerekirse, en başında bankanın kuruluşunda bir sıkıntı var. 

O dönemde ağırlıklı olarak Hintli Müslümanlar tarafından başlatılmış bir kampanya sonucu elde edilen para ile banka kurmanın, ne kadar doğru olduğu çok defa tartışıldığı için ben uzatmak istemiyorum. 

Çünkü Kemalistlerin etik anlayışı pek yoktur. Onlara göre, onlar en iyisini bilirler. Bundan dolayı mümkün olduğu kadar onlarla tartışmaktan uzak dururum. Ama gerçek Atatürkçülerle her konuyu, her alanda medeni ve seviyeli bir şekilde tartışmanın keyfini de çıkarabilirim.

Konumuza dönecek olursak, Hindistan’lı Müslümanlar tarafından, Emir Ali Başkanlığında hint hilafet komitesi yaklaşık (1.5 milyon İngiliz sterlini) para toplar ve bu parayı hilafetin merkezi olan Türkiye’ye, ( işgal altında olduğu için ) gönderirler. Dikkat ediniz hilfetin merkezi, yani İslamın merkezi gavur tarafından işgal edildiği için gönderilmiştir. Yani Mustafa Kemal’in şahsına hibe edilmemiştir.

Bu paranın bir kısmı milli mücadelede kullanılır. Bir kısmıda Osmanlı bankasında tutulur.

Mustafa Kemal, Celal Bayar’a o paradan 250 bin lira alıp İş bankasını kurması için talimat verir. 

Şimdi benim idrak edemediğim konu şu, bankanın ilk kuruluşundaki ana sermaye “kurtuluş savaşında kullanmak üzere sadaka ve zekatlardan oluşan, Hilafet fonundan toplanmış ve dini vergilerden oluşuyor.” Ama, ana sistemi FAİZ olan bir bankada tutuluyor. Ve O hisse, Atatürk’ün şahsi Serveti değildir. 

İşin yasal boyutunu geçtim. Bu konuda kimseye laf anlatamayız.

Peki etik boyutu nerde? Yok tabi ki.

Şimdide Rant olayına bakalım. 

CHP’nin neden bu hisseden vazgeçemediğine biliyormuyuz.?

Atatürk’ün %28,09 hissesini CHP neden yönetiyor? Bakın parayı alıyor demiyorum. Yönetiyor diyorum. 

Para vasiyet gereği TDK’ya ve TTK’ya eşit miktarda gidiyormuş. 

Biraz kurcalarsanız CHP bu kurumlara davalar açıp parayı almak için çok uğraştığını göreceksiniz. 2004 yılında güya “Atatürk’ün kurduğu kurumlar olmaktan çıktı” diye bu iki kuruma dava açıp, bu kurumlara ödenmesi gereken payı da ödemedi. Daha sonra mahkeme, 2000 yılına ait temettü gelirlerini faiziyle birlikte CHP tarafından bu kurumlara paralarının ödenmesine karar veriyor.  Atatürk’ün vasiyetini CHP’nin kendisi çiğnemiş zaten. Sanki kendisi Atatürk’ün kurduğu parti gibiymiş gibi, birde Atatürk’ün kurduğu başka kurumlara, sırf para için kafayı takmış durumdaydılar. 

2006 da tekrar başağrısına sebep olan 

Temettü davasında; Yargıtay, Türk Tarih Kurumuna 1.2 trilyon ödenmesine karar veriyor.

Kısacası bu CHP, iş Bankası’ndaki hisseleri yüzünden ülkeyi çok fazla yıpratmıştı. CHP her seferinde Atatürk’ü ve vasiyetlerini istismar ederek, siyasi bir parti olmaktan ziyade, mafya vari bir dernek sıfatına girmiştir.

CHP’nin iş Bankası’ndaki %28,09’luk hissesinin dışında, bankanın bütününe etki eden, 12.000 ₺ maaş ve yıllık 800.000 ₺ huzur hakkı alan, özel makam arabaları, özel şöförleri, özel kalem müdürleri olan 4 tane de yönetim kurulu üyesi var. Kemal Kılıçdaroğlu’nun da bir zamanlar O üyelerden biri olduğunu çoğumuz bilmeyiz.

Şu an CHP tarafından tayin edilen yönetim kurulunda Rahmi Aşkın Türeli, Müslim Sarı, Murat Karayalçın, ve Özcan Korkmaz var. 

CHP her seferinde “parti olarak bir menfaatimiz yok” dedikleri bir bankanın yönetimine, neden eski vekilleri yada CHP’de geçmişte siyaset yapanların çocuklarını atıyor?

Normalde, yasal olarak bakkal dükkanı bile açmaya hakkı olmayan bir siyasi parti, nasıl olurda banka sahibi olabiliyor?

Siyasi partiler kanunu açık ve nettir.

CHP iş bankasında hisse sahibiyken, başka bir siyasi partinin başka bir bankadan hisse alabilmesine ne engel olacak? Adam CHP’yi emsal gösterse kim ne diyebilir? 

Türkiye Cumhuriyeti hukuk sisteminde, anayasanın 69’uncu maddesinin ikinci Fıkrasında ve Siyasi partiler kanunun 67’nci maddesindeki emredici mahiyetteki, siyasi partilerin ticari faaliyette bulunması çok açık ve yoruma imkan vermeyecek şekilde yasaklanmıştır.

CHP eğer gerçekten Atatürk’ün hatırasına sahip çıkmak istiyorsa, Parlementoda konu gündeme gelmeden hisselerini hazineye devretmeli. Çünkü konu Meclis’e gelirse ve CHP’li siyasetçilerin dediği gibi direnirlerse her zamanki gibi sadece rezil bir duruma düşmekle kalmayacak, Siyasi partiler kanunun 101’inci maddesi dışında kalan hükümlerine aykırı davrandığı için anayasa mahkemesine parti aleyhine dava açılıp hazineden kısmen veya tamamen yoksun bırakılmasıda gündeme gelebilir. Bu CHP’liler için utanç verici bir durum olacaktır.

Bizim ülkemizde bir siyasi parti, herhangi bir bankanın patronu olamaz. Kanunlar bu konuda açık ve nettir.

Madem maddi hiç bir menfaati olmadığını beyan ediyorlar. 

O zaman bizzat kendileri hisselerin Hazineye, yani Devlete, yani Devletimize devretmeliler. 

Atatürk’ün vasiyetini Devlete emanet etmek neden size ağır geliyor?

Bu Devleti kuran kişinin emanetine, en çok da Kurduğu bu Devlet sahip çıkmaz mı? 

Yoksa siz kendinizi Devletten daha  güvenilir ve büyük mü görüyorsunuz? 

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
erdal cevik
erdal cevik - 5 yıl Önce

dşkkat edin kemalistler bu yazınızı okuyup size kafayı takmasın :)