BUNU BEN DEĞİL ANKETLER SÖYLÜYOR

Kılıçdaroğlu’na güven kalmadı…
ORC Araştırma Şirketi’nin son anketi Kılıçdaroğlu’na olan güvenin yüzde 20,8 olduğunu ortaya çıkardı. Yani seçmenin yüzde 79,8’i Kılıçdaroğlu’na güvenmiyor. Göreve geldiği günden bu yana bir değerlendirme yapmak gerekirse bu anket sonucuna doğrusu hiç şaşırmadım.

Kılıçdaroğlu ve öncesine bakıldığında stratejik hatalar ile Türkiye’de CHP iktidarını asla mümkün kılmıyor. En büyük hataları kendilerini İsveç’te siyaset yapıyor sanmaları ve Müslüman mahallesinde salyangoz satma girişimi olabilir mi? Doğrusu bu da tartışılmaya değer bir konu…

Ama net olan bir konu var ki; o da bu halkı yeterince tanımıyor olmaları. Onların gerçek sorunlarına kulak tıkamak bir tarafa dursun, akıllarıyla alay ettiler. Sosyal devlet yardımı adı altında kömür, makarna, beyaz eşya, kira yardımı, çocuk parası ve engelli maaşı gibi daha birçok yardım alan vatandaşın gururuyla, onuruyla oynadılar.

Bu da yetmedi, insanların yaşam tarzına müdahale ederek başörtü meselesini gerek okullarda ve gerekse kamu kurumlarında sorun haline getirerek engellemeye çalıştılar. Anayasa Mahkemesi’ne iptali için başvurup, şeriat gelecek safsatasıyla Cumhuriyet Mitingleri düzenlediler.

Uluslararası güçlerin Türkiye’de ‘Arap Baharı’ adını verdikleri Gezi Olaylarına alet olup hükümeti düşürmeye kalkıştılar. Türkiye’yi milyarlarca dolar zarara uğratmak bir tarafa, Türkiye’nin dünyadaki itibarını zedelediler.

FETÖ’nün, 17-25 Aralık operasyonlarıyla hükümeti düşürüp dönemin Başbakanı Erdoğan’ı tutuklama girişimleri karşısında fazlasıyla sessiz kalmaları bir tarafa, Demirtaş’ın 6-7 Ekim sokak çağrılarına karşı sessiz kalarak yapmaları gereken reaksiyonu gösteremediler.

FETÖ ile iş tutup Türkiye’yi dünyaya DAEŞ’e destek veriyor diye şikayet etmek bir tarafa, bağımsız bir Türkiye için yolunu çizen ülkesine karşı emperyalizmin iki dudağı arasına baktılar. Bir taraftan şehitlerimiz gelirken bir taraftan terörist cenazelerinde gördük CHP kadrolarını…

İşte bütün bunlar CHP’ye ve onun lideri Kılıçdaroğlu’na olan güveni yeterince azalttı.

Bundan sonra ne yapmaları konusunda söylenecek bir söz varsa o da artık, ‘Milletin sesine kulak verin’ demek olacak.

Saygılarımla…

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.