BUGÜNÜN ÇÖZÜMLERİ YARININ SORUNUNU OLUŞTURMAMALI (TÜRKLÜK)

Sevgili dostlarım; Ülkem jeopolitik konumu nedeniyle son günlerde adeta ateş çemberinden geçmektedir. Her zaman olduğundan çok daha fazla birlik beraberlik içinde olmalıyız. Sen ben kavgasından kurtulup tek olmalıyız bir olmalıyız birlik olmalıyız. Bugünün çözümleri yarının sorunu olmamalıdır.

Türkiye Cumhuriyetini kuran Türkiye halkına Türk milleti denir. Dünya yüzünde ondan daha büyük, ondan daha eski, ondan daha temiz bir millet yoktur ve bütün insanlık tarihinde görülmemiştir Türk milleti, güzel her şeyi, her medeni şeyi, her yüksek şeyi sever, takdir eder. Fakat muhakkaktır ki, her şeyin üstünde tapındığı bir şey varsa, o da kahramanlıktır. Türk milleti kahramanlıkta olduğu kadar kabiliyet ve hünerde de bütün milletlerden üstündür. Bizim başka milletlerden hiçbir eksiğimiz yok. Cesuruz, zekiyiz, çalışkanız, yüksek amaçlar uğrunda ölmesini biliriz.

Türk milletinin oluşmasında etkili olduğu görülen doğal ve tarihi olaylar şunlardır:

 (ı) Siyasi varlıkta birlik

(ıı) Dil birliği

(ııı) Yurt birliği

(iv) Irk ve kök birliği

(v) Tarihi yakınlık

(vı) Ahlaki yakınlık.

Türk milletinin oluşmasında var olan bu şartlar diğer milletlerde tam olarak yok gibidir. Daha genel bir tanım yapabilmek için, diyelim ki, bir topluma millet diyebilmek için bu şartların aynı zamanda tamamen veya kısmen bir arada bulunması lazımdır

Bugünkü Türk milleti siyasi ve sosyal topluluğu içinde kendilerine Kürtlük fikri, Çerkezlik fikri ve hatta Lazlık fikri veya Boşnaklık fikri propaganda edilmek istenmiş vatandaş ve millettaşlarımız vardır. Fakat geçmişin bu keyfi idare devirlerinin sonucu olan bu yanlış adlandırmalar, düşmana alet olmuş birkaç gerici, beyinsizden başka, hiçbir millet ferdi üzerinde kederlenmekten başka bir etki meydana getirmemiştir.(getirmemelidir.) Çünkü bu milletin fertleri de, genel Türk toplumu gibi aynı ortak geçmişe, tarihe, ahlaka hukuka sahip bulunuyorlar... Diyarbakırlı, Vanlı, Erzurumlu, Trabzonlu, İstanbullu, Trakyalı ve Makedonyalı, hep bir ırkın evlatları, hep aynı cevherin damarlarıdır. Biz doğrudan doğruya milliyetperveriz ve Türk milliyetçisiyiz. Cumhuriyetimizin dayanağı Türk toplumudur. Bu toplumun fertleri ne kadar Türk kültürü ile dolu olursa, o topluma dayanan Cumhuriyet de o kadar kuvvetli olur.

Türklük esastır. Bu varlığı, tarih içinde araştırmak birbirine bağlı bir tarih içinde tespit edilecek Türk medeniyeti ile öğünmek, yerinde olur Fakat bu öğünmeye layık olmak için, bugün çalışmak, lazımdır. Her alanda, özellikle medeniyet dünyasına eser vermek için çalışkan olmayı hedef tutmak lazımdır.

Dünyanın bize saygı göstermesini istiyorsak, önce bizim kendi benliğimize ve milliyetimize bu saygıyı hissen, fikren, fiilen bütün davranış ve hareketlerimizle gösterelim; bilelim ki milli benliğini bulamayan milletler başka milletlerin avıdır.

Anasının ve babasının soyluluğu ile övünen Teodoz, İtalya yarımadasına inmek isteyen Türk Atilla'ya barış görüşmesinden önce sormuş: "Siz hangi soylu ailedensiniz ?" Atilla da ona cevap vermiş "Ben soylu bir milletin evladıyım" İşte benim cevabım da size budur. Benim için en büyük korunma noktası ve şefaat kaynağı milletimin sinesidir. Benim hayatta yegane onur kaynağım, servetim, Türklük ‘ten başka bir şey değildir. Bu memleket tarihte Türk'tü, bugün Türk'tür ve sonsuza kadar Türk olarak yaşayacaktır.

Sevgili Dostlarım; yukarıda yazdığım sözler, ilk paragraf hariç;görüşleri, tespitleri, öngörüleri, çözüm önerileri, geçerliliğini koruyan, korumaktan da öteye günümüze ışık tutmayı sürdüren, liderliği evrensel ölçekte kabul edilip düşmanları tarafından bile saygı duyulan; askerlikle devlet adamlığını, bilim ve akılcılıkla bütünleştiren Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çeşitli zamanlarda söylemiş olduğu sözlerdir. Ben sadece onları bir araya getirdim.

 NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!

 Sağlıkla, Sevgiyle, Bilgiyle kalın….

 

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.