BU HAFTA MERKEZ BANKALARI ÇALIŞACAK

21 Eylül ABD ve Japonya Merkez Bankası faiz kararı ve 22 Eylül TCMB faiz kararı haftanın en önemli iki gelişmesi. Geçen hafta ABD dataları eylülde faiz artırımı ihtimalini artırsa da ben bir faiz artırımı beklemiyorum. 

Son dönemde sözlü yönlendirmeyi sık sık kullanan Yellen’in vereceği mesajlar yine çok önemli olacak. Bu mesajların şahin tonda olması bekleniyor. Ağustos enflasyonunun beklentilerin altında gelmesi TCMB’nin faizin üst bandını 0.25 indirimle 8.50 ‘den 8.25’e çekme ihtimalini artırdı. 

7.50 olan politika faizinde ve 7.25 olan faizin alt bandında bir değişiklik beklenmiyor. Biz bayram tatilinde iken Deutsche Bank’a ABD’de verilen büyük ceza, primlenen gelişmiş ülke borsalarında ki olası düzeltmeler, Suudi Arabistan’ın üretimi artırma kararı sonrası petrol fiyatlarında ki gerileme yurtiçi piyasaları negatif etkileyebilir. 

Ayrıca önümüzdeki dönemde çok konuşulacak ABD başkanlık seçimlerinde Donald Trump’un, Hillary Clinton’ın hastalığı haberlerinden sonra oylarını artırması vb. konular takip edilecek. Yukarıdaki nedenlerle negatif fiyatlamaların yoğun olduğu bir hafta olacaktır. USD/TRY’de 2.95 desteğinden aldığı güçle 3.00 tl direnci test edilebilir. BIST100’de ise 78500 direncini geçemeyen ve 75000 desteğine yönelen bir piyasa bekliyorum. Zorlu haftada herkese bol kazançlı günler.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.