BORSA VE DÖVİZDE YUKARI SEYİR

Geçen hafta özellikle global piyasaları etkileyecek haberler bir hayli fazlaydı. Özellikle Avrupa parlamentosunun Türkiye ile müzakerelerin askıya alınmasını öngören raporu bana göre en önemlisiydi. Kısa vadede negatif çok etkisi olmasa da önümüzdeki dönemde dikkatle takip edilmeli. Bunun yanında FED ve AMB toplantı tutanakları açıklandı. FED tutanakları haziran toplantısı sonrasında sunulan bilanço küçültme planının kademeli bir şekilde başlaması gerektiği görüşünün üyelerde hakim olduğu izlenirken, bilanço küçültmenin başlangıç tarihi konusunda ise üyeler arasında fikir ayrılıklarının olduğu dikkat çekti. Avrupa Merkez Bankası (AMB) toplantısında ise tahvil alım programının genişletileceğine veya uzatılacağına yönelik taahhütten vazgeçmeyi görüştükleri yer aldı. Bu durum Euro’nun değer kazanmasında etkili olurken, piyasalardaki endişeleri artırdı.Bunun yanında Kuzey Kore’nin başarılı füze denemesi bölge ülkelerini tedirgin etti. Asya piyasalarındaki dalgalı ortamın temel nedeni buydu.

Bu hafta Yellen’ın kongre sunumu sonra da ABDenflasyonu paritenin seyrinde etkili olabilir. Eğer Yellen şahin algılanır ve enflasyon yukarı yönlü sürprizyaparsa 1.1280 seviyelerine doğru geri çekilme gözlenebilir, aksi takdirde yükseliş devam edecektir.

3,51 seviyelerinden başlayan doların yükselişi 3,65’e kadar devam etti. Bu yükseliş sonrası geri çekilmenin 3,60 ve 3.56 seviyesine kadar olabileceğini fazlasının şu ortamda olası olmadığını düşünüyorum.

Borsa İstanbul’da sene başından bu yana oluşan yukarı yönlü trend genel olarak korunmaya devam ediyor. Teknik olarak, bu kanalın kırılması ve 100000 psikolojik direncinin aşılması sonrasında 101700 teknik hedef konumuna gelmişti. Bu seviyeye yaklaşımlarda görülebilecek olası kar satışları normal karşılanabilir. Geri çekilmelerde psikolojik önemi olan 100000 üzerindeki kapanışların korunması önemli. 102000 ve 105000 direnç noktamız. 99500 altına sarkmalarda dikkati olunmalı diye düşünüyorum. 97000’e kadar geri çekilme yaşanabilir bu durumda.

Bol kazançlı haftalar.

ÇEKİNCE: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti SPK tarafından yayımlanan tebliğ çerçevesinde, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak bir sözleşme çerçevesinde sunulur. Burada ulaşılan sonuçlar, tercih edilen hesaplama yöntemi ve veya yorum tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi sağlıklı sonuçlar doğurmayabilir. Ayrıca burada yer alan bilgiler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.