BİR TAŞLA ÜÇ KUŞ

Tüm Türkiye'de herkes ne oluyor diye düşünürken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 3 tane vazgeçilmez hedefini devreye sokarak bi taşla 3 kuş vurdu. Nedir bunlar 1.'si Mevcut Anayasa Değişikliği, 2.'si Başkanlık Sistemi. 3.'sü tek başına hükümeti yönetme diye düşünüyorum. 

Herkes MHP'den kongre kararı beklerken Ak Parti kanadından yani Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın görüşmesinden sonra çıkan karar herkesi şaşırttı. 

7 Haziran'da beklenen perfonması gösteremeyen Başbakan Davutoğlu, 1 Kasım'da çıkan netice ile 4 yıl Başbakanlık koltuğunda oturacak gözüyle bakarken 2 gündür yaşanan görüşme trafiğinde çıkan karar tüm Türkiye'de Ak parti'de neler oluyor sesleri kulislerde yükselmeye başladı. Şimdi öncelikle bu karar doğru muydu? neden böyle oldu? 

Başbakan Davutoğlu, "Bunun böyle olmaması benim tercihim değil ortaya çıkan zarûretin neticesidir" diye konuştu ama bir ülkenin Başbakanı ben böyle istemedim benim tercihim değil demesi burda iki başlılığı kaldıramadığının göstergesidir bence. Dünya konjektörüne baktığınız zaman Türkiye öyle bir yere geldi ki tüm dünyanın gözü kulağı artık biz olduk. 

Yapılan bütün işler birer proje Ak Parti'de bir proje olarak siyasete başlamıştı. Başbakan Davutoğlu'nun kongre kararı almasıda benim için bir projedir. Nedir bu proje dünyanın göz bebeği haline gelmiş ülkede iki başlılık her ülkede olduğu gibi Türkiye'de de sorun haline gelmiştir. Bu birinci sorundu kongre kararı alındı proje faaliyete geçti. İkinci sorun ise Başkanlık sistemi. Herkesin bildiği üzere uzun zamandır büyük proje olarak belirlenen Başkanlık sistemi devreye sokularak çalışmalara başlanmış oldu. Ülke olarak çok sıkıntılı dönemden geçiyoruz. 

Siyasette 24 saat çok uzundur lafını hepimiz öğrendik gerçektende siyasette öyle şeyler yaşanıyorki dün yaşadığımız hadiseler bugün unutuluyor. Bundan sonra ne mi olur? Genel Başkan Başbakan değişecek tek başına yönetim olacak sonra Anayasa değişecek daha sonra Başkanlık sistemi gelecek. Ne olursa olsun hakkımızda hayırlısı olsun. Saygılarımla

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.