BİLANÇOLAR BAŞLADI

TCMB geçen hafta, ABD’nin aralık ayı faiz artırımı beklentisi artmışken faiz indirimlerine ara vererek aslında doğru bir karar vermiş oldu. 

Zaten gelen bazı yurt içi datalar (düşmeyen döviz kuru ve yüksek gelen işsizlik gibi) faiz indirimine ara verilmesini gerektiriyordu. Bu haftaya yurt dışı piyasalara paralel olumlu bir başlangıç yapacak olan hisse piyasaları 79000 seviyelerini deneyecektir. Geçen hafta başlayan ve kasım başına kadar devam edecek banka bilançoları sektörü canlı tutarak bu noktayı geçebilirse 80000 ve 82000 yeni dirençlerimiz olur. Ancak bu seviyeler satış fırsatı olarak değerlendirilmelidir. 

Nedeni ise yaklaşan ABD başkanlık seçimi ve sonrasında Fed beklentisinin piyasaları baskılayacak olmasıdır. Dolar tarafında 3.0650 ve 3.04 destekleri çok önemli. Özellikle 3.04 altına gelemezse önümüzdeki dönemde geçen hafta gördüğümüz 3.11 yine denenir. Bu hafta yeni haber ve gelişme olmazsa yukarıda belirttiğim gibi bilanço ve dataların piyasalar üzerinde etkisi biraz daha yoğun olacak gibi. 

Yurt dışında açıklanacak olan Caterpiller, General Motors, IT&T, Boing, Twitter, Amazon, Mastercard gibi bilançoların yanında yurt içinde Garanti Bankası, Bizim Gıda, Türk Traktör, Ford Otosan, Vestel, Otokar gibi hisse bazında etkili olabilecek bilançolar izlenecek. 

Bol kazançlı günler dilerim.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.