BAYRAM SEVİNCİ GİBİ

Geçen haftaki yazımın başlığını oluşturan “verilerin baskısı” bu hafta atlatıldı. Beklentilerin altında gelen ABD tarım dışı istihdam verisi haftalardır eylülde faiz artırımı olmaz görüşümü destekler nitelikte idi. Tüm artırım beklentileri aralık ayına kalmış gibi görünüyor. 

Düşük hacimli sıkışık seyirli haftada Cuma günü veri sonrası gelişmekte olan borsalarla birlikte bizde de sert alımlar geldi. Zaten kasımdaki ABD seçimleri öncesi FED’ten bir faiz artırımı beklemek çok doğru olmayacaktır. Hafta sonunda G20 zirvesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Putin ve Obama ile görüşmesi piyasa açısından oldukça önemliydi. Özellikle Obama ile görüşmeden sonra yapılan açıklamalar son dönemdeki Türkiye-Abd ilişkilerinde buzların eridiğini gösteriyor. Bir diğer gelişme Suriye’de Azez-Cerablus hattının IŞİD den temizlenmiş olması. 

Böylelikle sınırımız bu örgütten temizlenmiş oluyor. Sizleri rakamlara ya da teknik terimlere boğmadan bu haftanın beklentilerine gelirsek; yukarıdaki gelişmelerle geçen haftaya göre daha rahat ve baskının olmayacağı bir hafta bizi bekliyor. Yine önemli destek noktalarının eylül ayı boyunca alım fırsatı olacağını düşünüyorum. 

Ciddi negatif gelişmeler olmadığı sürece uzun bayram tatili öncesi yukarı hareket isteği daha fazla olacaktır. Hafta boyunca yurt içi piyasalarda %0.15 beklenen enflasyon verisi, cari açık ve sanayi üretim rakamları takip edilecek. Dolarda 2.9250 desteğimiz, 2.96 direncimiz olacaktır. BIST 100 de ise 76000 ve 75000 destek olmak üzere 77300 – 78500 ve 80000 dirençleri izlenmelidir. Uzun bayram tatilinide düşünerek pozisyon almanın doğru olacağını hatırlatarak hepinize bol kazançlı bir hafta ve şimdiden iyi bayramlar diliyorum. 

Twitter: @sadikMazanoglu e-mail: [email protected]

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.