BAŞLANGIÇ İYİ AMA…

Temmuz ayı sonrası ekonomiyi canlandıracak tedbirler gelmeye devam ediyor. Bu tedbirlerin faydası rakamlara dökülmeye başlandı. Geçen hafta bankaların konut kredilerindeki faiz indirimleri özellikle konut sektöründe ciddi bir hareket yarattı. 

Sadece sekiz günde emlak konuttan 1 milyar tl üzerinde konut satışı bunun net göstergesi. Otomotiv sektöründe de taşıt kredilerinde faiz indirimi beklentisi oluşmaya başladı. Ayrıca kredi kartı taksit sayısı düzenlemesi ile iç tüketimde talep artışı yaratılarak ekonominin canlandırılması hedefleniyor. Yukarıda bahsettiğim olumlu ekonomik gelişmelerin yanında küresel piyasalarda da olumlu seyir devam ediyor. Geçtiğimiz hafta ABD borsalarında tarihi zirveler test edildi. 

Avrupa piyasaları ve gelişmekte olan piyasalarda hızlı yükselişler gördük. Bu hafta önümüzde üç önemli gündem maddesi bulunuyor. Yurtiçinde Cuma günü konsolide bilançoların son açıklanma günü ve böylece 6 aylık bilançolar tamamlanmış olacak. 

Ayrıca yine cuma günkü Fitch kredi notu değerlendirmesi, piyasada yakından takip edilecek gündem maddesi olarak karşımıza çıkıyor. Fitch’ten herhangi bir not değişikliği beklemiyorum, ancak hafta içinde konu hakkındaki yorumlar ve açıklamalar yakından izlenmeli. Bunların yanında ABD’de Salı günü açıklanacak olan TÜFE ve Çarşamba günü açıklanacak olan FED toplantı tutanakları yakından takip edilecek diğer gelişmeler. 

Geçen haftaki açıklamalar sonrasında ABD verileri ve FOMC tutanaklarının önemi artmış durumda. Haftanın ilk yarısında 78500-79000 seviyelerini zorlayan piyasalarda hafta sonuna doğru realizasyon ihtimali artacaktır. 76700 ve 75000 destek, 80000 direnç olarak izlenmelidir. Dolarda ise 2.95 ve 2.9250 destek, 2.98 ve 3.00 seviyeleri direnç olarak izlenebilir. 

Twitter: @sadikMazanoglu e-mail: [email protected]

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.