Bakiş açinizi değiştirin

Yaşadığınız bir olay, içinde bulunduğunuz bir durum hakkında çok fazla düşündüğünüzde hep aynı sonuca vardığınızı ya da aynı noktalara odaklandığınızı farketmişsinizdir. Böyle durumlarda zaman zaman sosyal çevremizden “Resme dışarıdan bir gözün bakması için” yardım isteyebiliriz. Ancak yardım istediğiniz kişi kim olursa olursa sizin hissettiklerinizi, düşündüklerinizi tam olarak anlaması mümkün değil.

Düşünün ki, yolda yürüyorsunuz ve biri sizin yanınızdan geçerken omuz atarak geçti. Ne düşünürsünüz? Ne hissedersiniz? Muhtemelen sinirlenirsiniz. Arkadaşınızın yanına gittiniz. Hala sinirlisiniz. Olayı anlattınız. “Adamın biri yolda yürürken omuz atarak geçti, ne insanlar var ya!” Arkadaşınız size hak verecektir ve büyük olasılıkla size “Boşver zehir etme gününü var böyle insanlar” diyecektir. Peki sizi sinirlendiren ana geri dönelim. Yolda yürüyorsunuz ve yanınızdan biri size omuz atarak geçti. Sinirlendiniz. Arkanızı döndünüz ve size omuz attığını düşündüğünüz kişinin aslında görme engelli olduğunu ve size omuz atmadığını size çarptığını farkettiniz. Peki şimdi nasıl hissederdiniz? Pişmanlık? Utanç?

Bazen yaşadığımız şeyleri daha iyi anlayabilmek için dönüp arkamıza bakmak gerekir. Bu bizim olaylara bakış açımızı değiştirebilir.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.