banner249

Minik Esra annesinin sesini 4 yıl sonra duydu

Aydın’da yaşayan ve doğduğu günden bu yana duyamayan Esra Sarıca adlı sevimli kız, Kuyucak Belediye Başkanı Metin Ertürk’ün girişimleri ile annesinin şefkatli sesini duymaya başladı. Çocukları ile sadece kalp ve gönül gözü ile değil artık sesli olarak da iletişim kurmaya başlayan Sarıca Ailesi Başkan Metin Ertürk’e teşekkür etti. 

Minik Esra annesinin sesini 4 yıl sonra duydu
banner240

Edinilen bilgiye göre; Kuyucak Belenova mahallesinde yaşayan Harun- Hasibe Sarıca çiftinin 4 yıl önce dünyaya gelen kızları Esra, sesli çağrılara tepki vermeyince aile fertleri 2 yıl sonra çocuklarını doktora götürdü. Hastanede çocuklarının duymadığını öğrenince adeta yıkılan Sarıca Ailesi, imkanları ölçüsünde il genelindeki çeşitli hastanelere gittiler ancak, Esra’nın il dışında tedavi görmesi gerektiğini öğrenince Kuyucak Belediye Başkanı Metin Ertürk’e gidip yardım istediler.
Hasibe-Harun Sarıca çiftinin kızları Esra Sarıca’nın tedavisi için Belediye Başkanı Metin Ertürk’ün talimatı ile Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nce minik Esra’nın Aydın ve İzmir’deki çeşitli hastanelerdeki tedavisi tamamlanınca minik Esra duymaya başladı.
Artık hem duyacak hem de konuşacak. Duyma yeteneği olmadığı için bu zaman kadar konuşamayan Esra Sarıca’nın duyma yeteneğini kazanması ile konuşma kabiliyetini kazanacağı belirtildi. Baba Harun Anne Hasibe Sarıca “Bazı şeyleri bilmediğimizden ve ekonomik olarak yaşadığımız çeşitli sıkıntılardan dolayı çocuğumuz bu zamana kadar duyamadı. Sayın Başkanımız Metin Ertürk’ün destekleri ile tedavimiz tamamlandı. Allah’a şükür artık yavrumuz duyuyor ve önümüzdeki günlerde konuşacağını bilmek çok güzel duygu. Kızımın duymasına vesile olan herkese çok teşekkür ediyoruz” dedi.
 

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER