banner249

Liseli gençler  güneş ve rüzgar enerjili drone yaptı 

Aydın’da lise öğrencisi iki genç, güneş ve rüzgar enerjisini kullanarak drone yaptı. Havada 51 dakika kalabilen drone cihazının motor kısmı hariç tüm tasarımı iki liseli öğrenciye ait. 

Liseli gençler  güneş ve rüzgar enerjili drone yaptı 
banner240

Aydın ili genelinde düzenlenen “ Aydın’ın Mucitleri Aranıyor “ isimli proje yarışmasına katılan Kuşadası Hasan Fatma Önal Anadolu Lisesi 11.sınıfında öğrenim gören Yağız Özçetin ve Ahmet Burhan Yaman, dronelerin yenilenebilir enerjiden yararlanarak havada kalma süresini uzatacak proje üretti. İki liseli arkadaş, 2 ay süren çalışmanın sonunda, motoru dışında yazılımı dahil tüm parçalarını tasarladıkları, güneş ve rüzgar enerjisini de kullanabilen drone üretti. Liseli iki mucit yaptıkları drone ile katıldıkları "Aydın mucidini arıyor" yarışmasında da birinciliği elde etti. 
Çalışmaları sırasında maddi sıkıntı çeken öğrencilere aileleri ve Milli Eğitim Müdürlüğü destek oldu. Kuşadası Milli Eğitim Müdürü İbrahim Atamün, öğrencilerin çalışmasına hem maddi hem de manevi destek verdiklerini belirterek, gençlerin çalışmasından gurur duyduklarını ve gereken desteği vermeye devam edeceklerini kaydetti. 

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER