banner249

Evde anne, eşinin dükkanında demirci ustası

Aydın’da çırak bulamayan eşine yardım etmek için sanayiye gelen Elvan Çimen, evde anne, sanayideki eşinin dükkanında ise demirci ustası oldu. 12 yıldır sanayide çalışan Elvan Çimen, kardeşini de yanına alarak demircilik yapmaya başladı. 

banner240

Aydın’da yaşayan Ahmet Çimen ile 18 yıl önce hayatını birleştiren Elvan Çimen, evlendikten bir süre sonra sanayide soğuk demircilik yapan eşi Ahmet Çimen çırak bulmayınca 2003 yılında eşine yardımcı olmak amacıyla sanayiye gitti. Yaşanan çırak sıkıntısı nedeniyle eşinin yanında çırak olarak işe başlayan Elvan Çimen kısa sürede işi öğrenip erkekler gibi demir kesmeye, kaynak yapıp yaptıkları işleri boyamaya başladı. Mesleği icra eden erkeklerin yaptığı her işi yapan Elvan Çırak, işinde usta olunca yardım için geldiği dükkanı işletmeye başladı. Eşinin yaşadığı çırak sorununu kendisi de yaşayan Elvan Çimen, bu defa kardeşi Ayşe Sarı’yı yanına çırak alarak yetiştirmeye başladı. İlk etapta yadırgansa da kısa sürede herkesin alıştığı kadın demirciler dükkanda demirci, evlerinde ise ev hanımı ve anne olarak hayatlarını sürdürüyor. 


İşlerinde oldukça başarılı olan ve erkek işi olan demircilik mesleğini icra etmekte zorlanmadıklarını belirten Elvan Çimen, “Eşim çırak sıkıntısı nedeniyle işleri yetiştirmekte zorlanınca ‘Ben yardım ederim’ deyip sanayiye geldim. Çırak olarak başladığım işi sevdim ve kısa sürede öğrendim. 12 seneden beri eşimle beraberim. Zor değil. Elimden geliyor yapıyorum. Bir tıp fakültesinde okuyan iki kızım var. Elimden geldiği kadar eşime ve çocuklarıma destek oluyorum” dedi. 
Ablası Elvan Çimen gibi demirciliğe başlayan Ayşe Sarı da bu işe yardım amacıyla başladığını belirterek, “Ben de başladım. Dikkatli olduğun sürece zorluğu yok” diye konuştu. 

Güncelleme Tarihi: 25 Nisan 2018, 15:45

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER