banner249

Çalışmak için engel tanımadı

Aydınlı engelli çiftçi 45 yaşındaki Hasan Aga azmi ile çevresine örnek olurken, hayat hikayesi ile engellilerin üstesinden gelemeyeceği hiçbir iş olmadığını gösteriyor. 

Çalışmak için engel tanımadı
banner240

Aydın’ın Efeler ilçesi Çeştepe mahallesinde ikamet eden ve kaza kurşunu ile omuriliğinden yaralanmasının ardından belden aşağısı tutmayan 45 yaşındaki Hasan Aga yaşadığı çiftlikte normal hayatına devam ediyor. 28 yıllık hayat arkadaşı eşi Dilek Aga’nın (45) desteği ve yardımı ile çiftlikteki günlük işleri kendisi yapan Aga, engelli olduktan sonra hayata küsmeyerek Ece (19), Merve (26) ve Ebru (25) isimli üç kız çocuğunu okutarak meslek sahibi yapmanın gururunu yaşıyor. 

Ellerinin yardımı ile ayaklarını hareket ettirerek, traktör kullanıp çift süren, hayvanlara bakan ve 18 yıldır engelli bir birey olarak hayatına devam eden Aga, insanların azimli olduktan sonra başaramayacakları iş olmadığını ifade ederek, “2000 yılında talihsiz bir kör kurşun sonucu engelli duruma düştüm. Engelli duruma düştükten sonra üç tane kız çocuğum olduğu ve mevcut bu işi yapacak kimse olmadığı için ben ilgilenmek zorunda kaldım. Hayattan kopmadım, aynı şekilde tarla işleri hayvan işlerini kendim yaptım. Üç çocuğumu okuttum, ikisini evlendirdim. Benim azmim ve eşimin yardımları ile bu işten kopmadık ve hayat mücadelemizi devam ettiriyoruz. Çift sürüyorum, tarlaya ekim yapıyorum, hayvanlara yem veriyorum, aklınıza ne gelirse her işi yapıyorum. En büyük yardımcım eşim, sağ olsun yanımdan ayrılmıyor. Buradan tüm engelli arkadaşlarıma şunu söylemek istiyorum, ben engelli oldum deyip de hayata küsmesinler. Önemli olan azim, azmettikten sonra insanoğlunun başaramayacağı şey yoktur. Ben azmettim, başardım” diye konuştu. 

18 yıldan bu yana eşinin engelli olduğunu belirten Dilek Aga, “Eşimin her daim yanındayım. Beraber çiftçilik ve hayvancılık yapıyoruz. Eşimi hiç bırakmadım, bırakmayacağım. Hayatımız böyle devam ediyor. Sabahleyin kalktığımız zaman ineklerimizi sağıyoruz. Eşimi traktöre bindirmeye yardımcı oluyorum. Normal sağlam insanın yaptığı işi eşim fevkalede çok güzel yapıyor. Onun azmi çok önemli, çocuklarla, bu işle, hayata bağlandı” dedi. 

Babası ile gurur duyduğunu ifade eden Ece Aga ise “Babam bizi okuttu, bizi bu yaşlara getirdi ve meslek sahibi olmamızı sağladı. Onunla gurur duyuyoruz, çok seviyoruz babamızı” diyerek duygularını ifade etti. 

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER