banner249

Şehidin toprağı kurumadan ailesi birbirine düştü

Van’da şehit olan Uzman Çavuş Emrah Ceylan’ın Denizli’deki evinden helallik alındıktan sonra Aydın’ın Karacasu ilçesinde ebediyete uğurlanmıştı. Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger Karacasu’daki babaevine taziye ziyaretinde bulundu. Eş Vali Köşger’in ziyareti esnasında, şehit ailesi birbirine düştü. Şehit babası Süleyman Ceylan, Vali Köşger’in yanına oturur oturmaz bulunduğu alanı terk etti. Şehit eşi Senem Ceylan ise kriz geçirip hastaneye kaldırıldı.

Şehidin toprağı kurumadan ailesi birbirine düştü
banner240

Aydın Valisi Yavuz Selim Koşger, eşi Fatma Koşger ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Seyfi Bozçelik, İl Müftü Yardımcısı Hulusi Kömürcüoğlu ile birlikte geldiği Karacasu’da, 3 gün önce toprağa verilen şehit jandarma Uzman Çavuş Emrah Ceylan’ın babası Süleyman Ceylan’ın Esençay Mahallesindeki evine taziye ziyaretinde bulundu. Vali Köşger, şehidin oğlu 11 yaşındaki Süleyman’a Türk bayrağı, şehidin Bozdoğan’ın Alamut Mahallesi’nde yaşayan öz annesi Aynur Öztürk’e de Kuran-ı Kerim hediye etti.

ŞEHİT BABASININ İSYANI BAŞKA

Şehit eşi ve ailesiyle yakından ilgilenen Vali Köşger, aileye metanet diledi. Şehidin ailesi ile birlikte aynı masada karşılıklı oturup sohbet eden Vali Koşger, şehit babasını çağırtıp yanına oturttu. Şehit babası Süleyman Ceylan’ın Vali’nin yanına oturması ile kalkması bir oldu. Bir anda yerinde fırlayıp kalkan şehit babası, Vali Köşger’in yanında bağırarak uzaklaştı. Arka bahçeye gidip Vali Köşger evden ayrılana kadar bir daha yanına gelmedi. Şehit babasının, oğlu bir buçuk yaşında iken terk edip giden eski karısının da aynı masada olmasına tepki gösterdiği öğrenildi.

"ŞEHİDİMİZİN KANI YERDE KALMAYACAK"

Vali Köşger ve eşi Fatma Köşger, şehidin eşi ve oğluyla yakından ilgilenip uzun uzun sohbet ederek, aileye sabır ve metanet diledi. Vali Köşger, “Kimse vatanımız bölemeyecek. Mukaddesatımızı saldıranlara Allah fırsat vermeyecek inşallah. Bu ülke, bu bayrak için Emrah kardeşimiz kanını döktü. Şehidimizin kanı yerde kalmayacak. Hepimiz öleceğiz. Şehit olmak her kula nasip olmuyor. Sürüngenler gibi orada vatana millete ihanet ederek ölmek var. Bir de aslanlar gibi vatan için, bayrak için, millet için şehit olmak var. Ölümlerin en şereflisine nail oldu. Mekânı cennet olsun. Yavrumuz bizim yavrumuz. Devlet her türlü ihtiyacını karşılayacak. Bundan hiç şüpheniz olmasın. İsteriz ki kimse şehit olmak zorunda kalmasın. Toprak uğrunda ölen varsa vatandır. Şehit olmayı göze almazsak bu topraklarda var olmamız, hayatımızı huzur içinde idame ettirmemiz mümkün değildir” dedi.

ŞEHİT EŞİ HASTANELİK OLDU

Vali Köşger’in ziyareti sırasında, şehit olan oğlu Emrah Ceylan’ı bir buçuk yaşında iken terk edip giden öz annesi Aynur Öztürk’ün de evde bulunmasına tepki gösteren şehit eşi kriz geçirdi. Üvey annenin de tansiyonu yükselip ambulansta tedavi altına alınırken, şehit eşi de hastanelik oldu.

Şehidin kayınpederi Seydi Bayram, öz annesi olan Aynur Öztürk’ün damadı şehit Emrah Ceylan’ın üzerinde hiçbir annelik hakkı bulunmadığını söyledi. Bayram, “Henüz bir buçuk yaşında iken bırakıp giden annesinin yerini alan ikinci annesi Gönül Ceylan bakıp büyüttü. Bu yaşına getirdi. Düğününü yaptı. Onun burada işi ne? Şimdi kalkmış oğlunun ardından timsah gözyaşı döküyor” diye tepki gösterdi.

ŞEHİDİN TOPRAĞI KURUMADAN

Şehidin annesi Aynur Öztürk'ün Vali’den yardım istemesi, şehit eşini çileden çıkardı. Sinir krizi geçiren şehidin eşi Senem Ceylan, “Daha şehidimin kanı soğumadı. Burada istediği şeye bak. Onun bir şey istemeye hakkı yok. Bir buçuk yaşında bırakıp giderken düşünecekti oğlunu. Şimdiye kadar düşünmemiş, öldükten sonra kıymete bindi” diyerek tepkisini dile getirdi.

Sinir krizi geçiren şehit eşi ilçe hastanesine kaldırıldı.

Kaynak: Aydın Denge Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 10 Temmuz 2017, 11:59

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER