banner249

15 gündür kayıp olan kadın havadan karadan aranıyor

Aydın’ın Nazilli ilçesinde 15 gün önce kaybolan iki çocuk annesi 42 yaşındaki Rahime Yüce için arama çalışmaları devam ediyor. Aydın ve Nazilli’den gelen 50 kişilik arama kurtarma ekibi dron desteği ile gün boyu yaptıkları çalışmalardan bir kez daha sonuç alamadı.

banner240

Geçtiğimiz 12 Aralık'ta son görüldüğü yer olan Büyük Menderes Nehri Köprüsü çevresi ve nehirde yapılan aramalardan sonuç çıkmaması üzerine kadının kaçırılmış veya evini terk etmiş olma ihtimali üzerinde duruluyor. Evli ve 2 çocuk annesi Rahime Yüce’nin kaybolmasından bu yana geçen 15 günde yapılan arama çalışmalarından bir sonuç alınmadı. Bir yandan aile yakınlarının adeta dedektif gibi yaptığı çalışmalarda Yüce’nin en son görüldüğü yerde yapılan aramalar da sonuçsuz kaldı. Yüce’nin kaybolmasından 2 gün sonra ortaya çıkan çantası ve nüfus cüzdanı ise kafaları karıştırırken Muğla Emniyet Müdürlüğü Su Altı Grup Amirliği’ne bağlı Kurbağa Adamlar, Aydın Efeler Belediyesi EFEKOM Afet ve Acil Durum Yönetimi Koordinasyon Merkezi Ekibi, UMUT Arama ve Kurtarma Dernekleri Federasyonu Aydın Ekibi, NAKUT Arama ve Kurtarma Nazilli Ekibi, TRAC Afet ve Acil Haberleşme Aydın Şubesi, TRAC Nazilli Şubesi ve gönüllü vatandaşların da desteği ile gün boyu süren aramalar da fayda etmedi. Tarla, bahçe, metruk evler ve daha birçok yerde arama gerçekleştiren emniyet güçleri başta olmak üzere Yüce ailesi, Rahime Yüce’nin kendisini nehre atarak hayatına son vermiş olma ihtimalinin oldukça düştüğünü, kaçırılma veya evini terk etme ihtimalinin güçlendiğini belirttiler.


Yüce ailesinin küçük çocuğu lise birinci sınıf öğrencisi Efekan ve üniversite öğrencisi ağabeyi Barışcan Yüce, babaları Metin Yüce ve Rahime Yüce’nin kızkardeşi Nazire Sağıroğlu umutlarını yitirmediklerini söyledi.

Aramalara dron ile de havadan destek verildi.
Arama çalışmalarına katılan NAKUT üyesi Soner Ateş, “15 gün önce kaybolan Rahime Ablamızı aramak için geldik buraya. Bütün gücümüzle, kuvvetimizle buradayız. 14 günden beri bir haber alınamaması bizi gerçekten çok üzdü. Ama biz aramaya devam edeceğiz. Bugün sağ sahil ve sol sahil olmak üzere iki bölgede arama yapacağız. Bu aramalar üçerli body şeklinde devam edecek” dedi. Efeler Belediyesi Sivil Savunma Uzmanı EFAK yöneticisi Hanife Munglay’da, “Rahime Hanımı İnşallah buluruz. Aramalarımız devam edecek” dedi.

Çocuklarına seslendi
Kayıp kadının çocuklarına çağrıda bulunan TRAC Nazilli Başkanı Uzay Tok ise; “Biz Rahime hanımı sağ bulacağımız ümidini hiç yitirmedik. Bugün de o sebeple bir iz bulabilir miyiz bir eşya bulabilir miyiz diye bu sahadayız. Bugün Aydın’daki tüm gönüllü kuruluşlar ortak bir çalışma yürütüyor. Bu hem Aydın’ımız için hem Türkiye için örnek olmasını ümit ediyoruz. Barışcan ve Efekan, ümidinizi yitirmeyin. Annenizi sağ salim bulacağız. İnşallah sizlerin sağ salim kavuştuğunuzu göreceğiz. Biz hiç ümidimizi yitirmedik, siz de yitirmeyin” şeklinde konuştu.
 

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER