banner249

Yerleşim yerlerini tehdit eden yangın

İzmir'in Çeşme ilçesinde, ormanlık alanda çıkan ve yakınında bulunan yazlık villaları tehdit eden yangın kokuya sebep oldu. Kontrol altına alınan yangında 5 hektar çam ormanı ve makilik alan zarar gördü.

Yerleşim yerlerini tehdit eden yangın
banner240


Edinilen bilgiye göre yangın, Çeşme ilçesi Altınyunus kavşağı karşısındaki Mamur Baba adıyla bilinen bölgedeki ormanlık alanda çıktı. Çam ağaçlarının bulunduğu ormanlık alanda çıkan yangın, rüzgarın da etkisiyle kısa sürede yayıldı. Ormanlık alanın yanında çok sayıda yazlık villanın bulunması nedeniyle korkuya kapılan vatandaşlar, hemen itfaiyeyi arayarak yangını haber verdi. Kısa süre içinde İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden iki araç, Çeşme Belediyesi'ne ait 2 sulama aracı ve Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait 1 araçla olay yerine gelen ekipler yangına müdahale etti. Yangına iki yangın söndürme uçağı ve üç yangın söndürme helikopteri de müdahalede bulundu.

EV SAHİPLERİ DE YANGINA MÜDAHALE ETTİ
Yerleşim yerlerini tehdit eden yangına ev sahipleri de müdahale etti. Vatandaşlar, bahçe hortumları ile yangını engellemeyi çalıştı. Çeşme Kaymakamı Mustafa Erkayıran'ın da yangın bölgesine gelerek incelemelerde bulundu. Yangın güçlükle kontrol altına alınırken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Yangında, 5 hektar çam ormanı ve makilik alan zarar gördüğü öğrenildi. 

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER