banner249

Telefon dolandırıcısına suçüstü

Muğla’nın Marmaris ilçesinde yaşlı bir kadını telefonla dolandırarak 30 bin lirasını alan şahıs, bir başka kadını daha dolandırmak isterken polis tarafından suçüstü yakalandı.

Telefon dolandırıcısına suçüstü
banner240

Edinilen bilgiye göre, Marmaris’te yaşayan C.Ç. isimli kadını telefonla arayan dolandırıcılar, kendilerini savcı olarak tanıtıp banka hesaplarının terör örgütü tarafından ele geçirildiğini söyledi. 


Yaşlı kadını ikna eden dolandırıcılar, C.Ç.'ye bankadan 30 bin lira çektirip parayı kendi kuryeleri aracılığıyla aldılar. Parasını kaptıran C.Ç polise başvurdu. Marmaris Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro ekipleri yaptıkları çalışmada, parayı şebeke üyesi A.A.'nın (17) aldığını belirledi. 

A.A., polis tarafından takip edilmeye başlandı. Şebekenin ilçedeki başka bir kadını da aynı yöntemle dolandırmaya çalıştığını tespit eden polis, operasyon için düğmeye bastı. Polisler, hesabındaki parayı çekmek için Ulusal Egemenlik Caddesi'ndeki bir banka şubesine gelen kadınla buluştu. 

Gazete kağıtlarına para süsü vererek siyah bir poşete koyan polisler, kadını buluşma yeri olan Atatürk Meydanı'na gönderdi. Kadından içerisinde para olduğunu sandığı poşeti alan A.A., polisler tarafından suçüstü yapılarak gözaltına alındı. 

Aynı suçlardan kaydı olduğu belirlenen zanlı, polisteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adli makamlarca tutuklanarak Muğla Kapalı E tipi Cezaevi’ne gönderildi. Polisin dolandırıcılık olayına karışan diğer kişileri de yakalamak için çalışmalarını sürdürdüğü kaydedildi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER