banner249

Tecavüz odası davası sonuçlandı

Fethiye’de, tecavüz odası davası olarak Türkiye gündemine oturan davada tutuksuz yargılanan 2 aileden 8 kişiye hürriyeti tehdit nedeniyle 11 ay 20 günden başlayan ve 5 yılı bulan hapis cezaları verildi.

Tecavüz odası davası sonuçlandı
banner240

Fethiye’de, geçen yıl damat ile birlikte 9 kişinin tutuklandığı, nişanlı bir kızın nişanlısı ve ailesi tarafından bir odaya kapatılarak zorla cinsel ilişkiye girmelerinin istenmesiyle ilgili Fethiye Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan dava karara çıktı. Bu davada mahkemenin ikinci duruşmasında nişanlı çiftin cezaevinde kıyılan nikâh ile evlendikleri ortaya çıktı. 


Damat ve diğer iki aileden 8 kişi mahkeme tarafından tahliye edildi. Damat T.G ile gelin Ö.G daha sonra Esenköy köyünde 3 gün 3 gece süren davul zurna eşliğinde yapılan eğlenceli düğünle dünya evine girdi. T.G ile Ö.G Fethiye Ağır Ceza Mahkemesindeki 11 duruşmaya da el ele, mutlu bir biçimde girerlerken, Ö.G daha sonra başını örterek tesettürlü bir şekilde dikkat çekmişti. Fethiye Ağır Ceza Mahkemesindeki karar duruşmasında önce iddia makamının esas hakkındaki mütalaası okunurken olay enine boyuna anlatılıp şüphelilerin cinsel saldırı ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak, nitelikli saldırıya teşebbüs suçlarından cezalandırılmalarını istedi. 

GELİN HAKİME “BİZİ AYIRMAYIN, EŞİME CEZA VERMEYİN”DİYE YALVARDI Fethiye Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki karar duruşmasına yine mağdure Ö.G, eşi T.G ile birlikte el ele geldi. Mağdure Ö.G, sanık sandalyesinde oturan eşi T.G için hakime yalvarıp “Bizim mutlu bir evliliğimiz vardır, yuvamın dağılmasını istemiyorum. Bana yönelik olarak T.G ve diğer aile fertlerini herhangi bir şekilde suç oluşturan eylemi olmamıştır. T.G’de herhangi bir eylemde bulunmamıştır. T.G, eşim olarak benim mutlu olmam için her şeyi yapmaktadır. Hatta buraya eşimle beraber 3 kişi gelecektik. Ancak bebeğimizi kaybettik. Ben eşimden ayrılmak istemiyorum. Eşim T.G ve tüm sanıkların beraatine karar verilmesini istiyorum. Hiç birinden şikâyetçi değilim. Mahkemeden de bizi ayırmamasını istiyorum. Yuvamızın yıkılmasını istemiyorum. Sanık olan eşim yanımda olmadığı takdirde benim açımdan hayatında bir anlamı olmayacak. Ben eşimi seviyorum, kendisinin yokluğu halinde aşırı mağdur olacağım. Bu hususların mahkemece göz önüne alınmasını arzu ediyorum.” 

ŞÜPHELİ DAMAT BERAATINI TALEP ETTİ 
Fethiye Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada son sözü sorulan şüpheli damat T.G, beraatını talep ederek “Mutlu bir evliliğim vardır. Mağdure ile ayrılmak istemiyorum. Önceki savunmalarımı tekrar ediyorum. Biz çok mutluyuz. Evlendik mutluyuz, evliliğimizin devamına yönelik mahkemenin bu hususu gözeterek karar vermesini talep ediyorum” dedi. 

AVUKATLAR SAVUNMA YAPTI 
T.G'nin avukatı Nuri Gökçöl ile S.G, N.G, S.A, Y.G, S.A, H.G, H.C ve Ç.C’nin avukatı Cemalettin Bacak mütalaaya karşı ve esas hakkında savunma yaptılar. Olayda cinsel saldırı suçu ve hürriyeti tahdit suçu oluşmadığını özellikle hürriyeti tahdit suçunun delilinin olmadığını ve müvekkillerinin beraatını istediler. 

1 KİŞİ BERAAT EDERKEN 8 KİŞİ ÇEŞİTLİ HAPİS CEZALARINA ÇARPTIRILDI 
Fethiye Ağır Ceza Mahkemesinde yapılan karar duruşmasında H.G’nin beraatına karar verildi. Sanık damat T.G, nitelikli cinsel suçuna teşebbüsten 1 yıl 11 ay 10 gün hapis cezasına çarptırılırken sanığın hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına ve 5 yıl süreyle denetim süresine tabi tutulmasına karar verildi. Fethiye Ağır Ceza Mahkemesi, T.G'nin mağdureye yönelik hile ve cebir kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma suçunun cinsel amaçla gerçekleştirmesi nedeni ile 5 yıl hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verdi. Fethiye Ağır Ceza Mahkemesi, sanıklar Y.G, N,G ve H.C’ye mağdure Ö.G'ye yönelik nitelikli cinsel saldırıya teşebbüs suçuna yardım ettiği iddiasıyla ayrı ayrı 11 ay 20 gün hapis yine aynı sanıkların mağdureye hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma suçundan ayrı ayrı 5 yıl hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verdi. 

Bu arada mahkeme heyeti, sanıklar S.A, Ç.C, S.G ve S.A’nın mağdure Ö.G’ye nitelikli cinsel saldırı suçuna yardımdan dolayı 11 ay 20 gün hapis cezası ile cezalandırdı.Bu suçtan dolayı hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına ve ayrı ayrı 5 yıl süreyle denetim süresine tabi tutulmasına aynı sanıkların Ö.G’ye hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma suçuna yardımdan dolayı ayrı ayrı 2 yıl 6 ay hapis cezası ile cezalandırılmalarına karar verdi. Bu karar üzerine avukatlar temyize gideceklerini dosyada kişiyi hürriyetinden yoksun kılma suçuyla ilgili herhangi bir delilin bulunmadığını belirtti.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER