banner249

Su böreğinden zehirlenenlerin sayısı 28’e yükseldi

Aydın’da yedikleri su böreğinden zehirlendikleri iddia edilen kişilerin sayısı 28’e yükseldi.

Su böreğinden zehirlenenlerin sayısı 28’e yükseldi
banner240

1 kişinin hayatını kaybettiği olayda 26 kişinin Aydın’da ve 15 aylık bebek ise İzmir’de tedavi altına alındı. Edinilen bilgiye göre; Aydın il merkezindeki bir Aile Sağlığı Merkezi’nde görev yapan doktor S.Ö’nün Pazar günü kendisini ziyaret etmek için Karpuzlu ilçesine bağlı Ulukonak köyünden gelen kız kardeşi Nebahat Erdem ve ailesi için bir pastaneden su böreği satın alması ve börekten yiyen iki aileden 9 kişinin rahatsızlanmasıyla ortaya çıkan gıda zehirlenmesi olayında zehirlenme şüphesiyle hastanelere başvuran hasta sayısı 28’e yükseldi. 


Ulukonak köyünde yaşayan 48 yaşındaki Melahat Erdem’in hayatını kaybettiği olaylar ilgili olarak Aydın Valiliği’nden bugün bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada Aydın’da toplam 28 kişinin besin zehirlenmesi şüphesiyle çeşitli hastaneye başvurduğu belirtildi. Melahat Erdem’in ölümü ve rahatsızlanan kişi sayısının artmasının ardından polis eşliğinde Aydın merkez Cuma Mahallesi'ndeki pastaneye gelen Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekipleri, işletmelerdeki gıdalardan numune aldı. 

Alınan numuneler Sağlık Bakanlığı’nın bilgisi dahilinde Halk Sağlığı İl Müdürlüğü’ne ait araç ile incelenmek üzere Ankara Ulusal Enterik Patojenler referans Laboratuarına gönderildi. Gıda zehirlenmesi şüphesiyle Aydın Devlet Hastanesi’nde 12, Atatürk Devlet Hastanesi’nde 4, Aydın Özel Kent Hastanesi’nde 3, Aydın Kadın ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde de 10 kişi olmak üzere toplam 26 kişinin tedavisine devam edildiği bildirildi. 

15 aylık bir bebeğin ise İzmir Behçet Uz Hastanesi’ne sevk edildiği öğrenildi. Aydın Valiliği’nden yapılan açıklamada; “İlimizde yaşanan besin zehirlenmesi şüphesi üzerine Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğümüz gerekli numuneleri almıştır. Olay, adli makamlara intikal etmiş olup, sorumlular hakkında gerekli inceleme başlatılmıştır” denildi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER