banner249

Sağlıkta Başarılı Ekip Ödülü

İl Sağlık Müdürlüğü, Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Denizli Kamu Hastaneleri Birliği tarafından EGS Kongre ve Kültür Merkezi’nde ‘Sağlıkta Başarılı Ekip Ödülü’ töreni yapıldı.

Sağlıkta Başarılı Ekip Ödülü
banner240

Törene, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Pamukkale İlçe Kaymakamı Veysel Beyru, Çivril Belediye Başkanı Dr. Gürcan Güven, İl Sağlık Müdürü Dr. Şükrü Arpacı, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. Berna Öztürk, Pamukkale Üniversitesi Hastanesi Başhekim Yardımcısı Doç Dr. Şerife Akalın, Milli Eğitim Şube Müdürü Azmi Koçoğlu ve çok sayıda sağlık çalışanı katıldı. Ödül törenine geçilmeden önce sağlık çalışanları Uz. Dr. Mehmet Beşir Türkmen ve Grup Beyoğlu tarafından verilen konser ile unutulmaz keyifli anlar yaşadılar.

“Emeği geçen tüm ekiplerimize teşekkürler”

Açılış konuşmasını yapan Genel Sekreter Uz. Dr. Berna Öztürk, bu ödül törenlerinin; sunulan sağlık hizmetini iyileştirilmek, “Sağlık Bakanlığı Ulusal Sağlıkta Kalite ve Güvenlik Ödülleri" ne katılımı desteklemek ve sağlık çalışanlarının başarılı çalışmalarını özendirmek ve desteklemek amacıyla düzenlendiğini belirterek ödül alan projelerin aynı zamanda Sağlık Bakanlığı’nın düzenlediği ödüllere aday olmasını hedeflediklerini de dile getirdi. 

Öztürk: “Sağlıkta Başarılı Ekip Ödülü’nü sağlık hizmetini sunucunun iyileştirilmesi ve geliştirilmesi için bir fırsat olarak görüyoruz. Bu nedenle ödüle her yıl çok sayıda ekibimiz projeleri ile katılmayı bir gelenek haline getirdiler. Sağlıkta başarılı ekip çalışmasına ben iki aşamalı bakıyorum. Birincisi; bir ekip çalışmasının ne kadar önemli olduğunu bizlere ve arkadaşlarımıza gösteren, Ben’ değil ‘Biz’ olmanın aslında ne kadar büyük bir başarıyı beraberinde getirdiğinin güzel bir örneği çok değerli bir çalışma diye düşünüyorum. Geçtiğimiz yıl bu ödül törenini Kamu Hastaneler Birliği olarak biz kendimiz düzenlemiştik. 

Ancak bu yıl göreve geldikten sonra Sayın İl Sağlık Müdürümüz ve Sayın Halk Sağlığı Müdürümüz ile birlikte; bir ekip olmanın ruhunu göstermek için önce biz bir ekip olmalıyız diye düşündük ve yarışmayı bu yıl birlikte yapmaya karar verdik. Ben öncelikle benimle bir ekip oldukları için Sayın Müdürlerimize çok teşekkür ediyorum. Bu ödül törenlerinin ikinci bir aşaması da; burada hazırladığımız projeler aslında bir yerde sağlık sunumunun daha kaliteli olabilmesi için hem şehrimizin hem ülkemizin önünü açıyor ve çok güzel projelerde daha kaliteli hizmetlere doğru gitmemizi sağlıyor. 

Ödüle hazırlanan ekiplerimiz Denizli’de düzenlenen Sağlıkta Başarılı Ekip Ödülü’ne katılmalarının yanı sıra Sağlık Bakanlığı tarafından düzenlenen ‘Uluslararası Sağlıkta Performans ve Kalite Kongresi’ ne çok sayıda başarılı çalışmalarını anlatan bildiri sundular. Bunun yanında yine Sağlık Bakanlığı tarafından düzenlenen en iyi uygulama ödülün de gönderdikleri projelerle finale kalmayı başardılar. Sağlık Bakanlığı tarafından düzenlenen En İyi Uygulama Ödülü 2.sinde iki ekip finale kaldı ve jüri özel ödülü aldı. 

Ertesi yıl yine Sağlık Bakanlığı tarafından düzenlenen En İyi Uygulama Ödülü’nde Denizli Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi finale kaldı ve birincilik ödülü almaya hak kazandı. Uluslararası Sağlıkta Performans ve Kalite Kongresi’nde Denizli’den katılan çalışma arkadaşlarımın kalite alanında uygulamaya yönelik sözlü ve poster sunumları ilgiyle izlendi. Bu çabalar sağlık sistemimize önemli katkılar sağladığı gibi alınan ödüller de bizleri gururlandırmıştır. 

Elde edilen sonuçlar Denizli Kamu Hastaneler Birliği’nde görev yapan sağlık çalışanlarının kalite, hasta ve çalışan güvenliği alanlarında yaptıkları çalışmalar, yürüttükleri programların ülke genelinde örnek alınacak, ses getirecek düzeye gelmeye başladığının göstergesidir. Bu yılda Denizli’de düzenlenen Sağlıkta Başarılı Ekip Ödülü’ne çok sayıda ekibimiz projeleri ile katıldılar.  Bugün finale katılan ekiplerimiz geçen yıllarda olduğu gibi projelerini Sağlık Bakanlığı tarafından düzenlenen Uluslararası Kongreye bildiri olarak gönderdiler. 

En iyi uygulama Ödülü’ne aday oldular. Birlikte daha iyiyi ararken, daha mükemmeli ararken, bu arada iyileri ön plana çıkarmaya ve desteklemeye çalışıyoruz. Bu ödüller aynı zamanda ulusal düzeyde ödüllere aday olan ekiplere destek olmak ve katılımı artırmak amacını da taşımaktadır.  Proje ekiplerinde görev alan tüm çalışma arkadaşlarımı yürekten kutluyor ve alkışlıyorum. Tüm çalışanlarımız kalite, etkinlik ve sürekli iyileştirmeyi bir yaşam biçimine dönüştürerek, çalışmalarına yansıtarak, birliğimizin iş süreçlerini her geçen gün daha da iyileştiriyorlar. 

2016 yılında Denizli’de ve ülke genelinde yapılacak ödüllere yeni, güçlü ve ses getirecek çok daha fazla sayıda proje ile katılmak için şimdiden çalışmalara başladık. Ödüllere çok sayıda ekibimizin birbirinden iddialı çalışma ile katılması çalışma arkadaşlarımın karınca gibi çalışkan ve gayretli olduklarının bir göstergesidir. Ödüllere geniş katılımın ve heyecanın sebebinin aynı zamanda çalışma arkadaşlarımın işlerini sevmeleri, daha iyiyi istemeleri, başarıyı sevmeleridir diye düşünüyorum. Yarının sağlık hizmetlerinin şekillendirilmesinde katkı sunan tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür eder, başarılarının devamını dilerim” diye konuştu.

İl Sağlık Müdürü Dr. Şükrü Arpacı ise konuşmasında; Düzenlenen bu ödül töreninin üç kurum tarafından ortak yapılmasının hem faklı bir bakış açısı oluşturması hem de yarışmada heyecan ve projelerin çeşitliliği anlamında zenginlik kazandırması açısından önemli olduğunu söyledi. Arpacı şöyle konuştu: “Sağlıkta Başarılı Ekip Ödülü, Denizli’de yerleşik tüm özel ve kamu sağlık kurum ve kuruluşlarının yönetim, hizmet ve destek süreçlerinde iyileştirme amaçlı ekip ve takım çalışmasını desteklemek ve bu çalışmalara katılanları cesaretlendirmek, özendirmek ve ödüllendirmek amacıyla tasarlanmıştır.

Şimdiye kadar bu yarışmaya katılan ekiplerimizin başarısı sadece ilimiz ile sınırlı kalmamış ve ulusal alanda Bakanlığımız tarafından da ödüllendirilmiştir. Son yıllarda sağlığa yapılan yatırımlar ve hizmetler, sağlık çalışanlarımızın üstün gayreti ile birlikte ilimiz sağlık merkezi haline getirmiş bulunmaktadır. İlimizin sağlık alanında yakaladığı bu başarıda emeği geçen insan sağlığı için gece gündüz demeden, özveriyle hizmet eden, son derece zor ve kutsal bu mesleğe emek veren tüm sağlık çalışanlarımıza ve yarışmaya katılan tüm ekiplerimize teşekkür ediyorum” dedi.

“Sağlık çalışanlarımız çok kutsal bir görevi üstlenmekteler”

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan da törende yaptığı konuşmasında sağlık alanında çalışan kişilerin çok zor bir görevi üstlendiklerini ve çok kutsal bir görevi yerine getirdiklerini dile getirdi. Zolan, sağlık alanı için önemli olan bu ödül töreninde özellikle bulunmak istediğini vurgulayarak konuşmasını şöyle sürdürdü: 

“Bugün sizler ile bir arada olmak istedim. Çünkü biliyorum ki sizler günün 24 saati değişik saatlerde insanlarımıza hizmet veren, o en acılı, çaresiz anlarında yanlarında olan kişilersiniz ve çok özelsiniz. Ben öncelikle Denizli’de sağlık ile ilgili çalışmalar yapan ve emek veren herkese canı gönülden teşekkür ediyorum. İşiniz gerçekten çok zor. Ama bir o kadar da hayati olan bu alanda ekip ruhu ile çalışarak başarıya ulaştığınızda, hastanızın yüzünde ki gülümsemenin değeri hiçbir şey ile ölçülemez.  

Zor olduğu kadar da çok kutsal bir göreviniz var. Genel Sekreterimizin biraz önce bahsettiği gibi Kamu Hastaneleri Birliği, İl Sağlık Müdürlüğü ve Halk Sağlığı Müdürlüğümüzün oluşturduğu bu ekibin içerisine biz de Büyükşehir Belediyesi olarak dahil olmak istiyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak sağlıklı nesiller yetiştirmek, insanımızın sağlıklı yaşayabilmesini sağlayabilmek amacıyla başta temiz hava, temiz su ve aynı zamanda sağlık yatırımlarının önünü açabilmek ve destek olabilmek adına bugüne kadar tüm arkadaşlarımız ile yatırımlara ve güzelliklere hep beraber imza attık. 

Daha önce burada ödül kazanan hatta Türkiye çapında derecelere giren sağlık çalışanlarımız olmuş. İnşallah bundan sonra ki yıllarda da bu başarılar katlanarak artmaya devam edecektir. Sizler eğer isterseniz her şeyi başarabilirsiniz. Son olarak bu ödül törenine projeleriyle katılan tüm sağlık çalışanlarımıza Denizlililer adına çok teşekkür ediyorum. Ödül alan, alamayan tüm sağlık çalışanlarımız için aslında en büyük ödül hastalarının yüzlerinde gördükleri gülümsemedir” diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından Sağlıkta Başarılı Ekip Ödülü’nde görev alan personele ve yarışmaya katılan ekip üyelerine teşekkür belgeleri verildi. Sağlıkta Başarılı Ekip Ödülüne, Çal Devlet Hastanesi “ECO-Friendly Hospital”, Çivril Devlet Hastanesi “Diş Perisi”, Denizli Devlet Hastanesi “Gülen Yüzler”, Serinhisar İlçe Hastanesi “Sana Güveniyorum”, Tavas Devlet Hastanesi “Çizgili Pijama” ve “Öğren Donan, Öğret Donat” olmak üzere 2 ekip, Acıpayam Devlet Hastanesi “100 Numara Temizlik”, “Ekip Hazır”, “Eğit-Tim” ve “Grup Şeker” olmak üzere 4 ekip toplamda 10 (on) ekip katılmıştır.

 

Sağlıkta Başarılı Ekip Ödülü katogorisinde;

BAŞARI ÖDÜLÜ “Gülen Yüzler” Denizli Devlet Hastanesi

BAŞARI ÖDÜLÜ “Grup Şeker” Acıpayam Devlet Hastanesi

BAŞARI ÖDÜLÜ “Eğit-Tim” Acıpayam Devlet Hastanesi

BAŞARI ÖDÜLÜ “Diş Perisi”, Çivril Devlet Hastanesi

BAŞARI ÖDÜLÜ “Çizgili Pijama” Tavas Devlet Hastanesi

BAŞARI ÖDÜLÜ “Sana Güveniyorum” Serinhisar İlçe Hastanesi’ne verilmiştir. 

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER