banner249

Sağlıksen'den yeni anayasaya destek

AK Parti Denizli Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Av. Cahit Özkan, Denizli Genç Memur-Sen İl Başkanlığı tarafından düzenlenen “Yeni Anayasa ve Başkanlık” konulu söyleşide gençlerle bir araya geldi.

Sağlıksen'den yeni anayasaya destek
banner240

Denizli Sağlık-Sen Mehmet Akif İnan Toplantı Salonu’nda düzenlenen söyleşiye katılım yoğun olurken, Cahit Özkan kendine has üslubuyla “Yeni Anayasa Süreci ve Başkanlık Sistemi” hakkında bilgi verdi.

AK Parti’nin yeni anayasa yapma sürecindeki çabalarına değinen Denizli Milletvekili Av. Cahit Özkan "AK Parti hükümetleri olarak 2007'den sonra kendi anayasa taslağımızı getirdik ve kapatma davasına konu olduk. 2011 seçimlerinden sonra uzlaşma komisyonu kuralım dedik ve muhalefetin provokasyonuyla akamete uğradı. Süreç Kasım seçimlerden sonra yine başladı. Ama muhalefetin ayak sürüyen bir tavrı olduğunu gördük. AK Parti olarak öyle ya da böyle milletimizin arzu ettiği sivil, demokratik, katılımcı, çok sesli, özgür bir Türkiye'yi hayata geçirecek yeni anayasayı getirmek için mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.

AK Parti’nin yeni anayasa sürecindeki kırmızıçizgisi nedir? sorusuna Özkan  "Bizim tek kırmızıçizgimiz var. O kırmızıçizgi de milletimizin arzu ettiği, bu ülkenin kalkınma hedeflerini gerçekleştirecek, insan hak ve özgürlükleri standartlarını yükseltecek ve demokratik hukuk devleti standartlarıyla dünyayla rekabet edebilen bir Türkiye inşa etmek. Onun için özgüvenle milletimizin ihtiyacı olan yeni anayasayı hayata geçirmek istiyoruz." değerlendirmesinde bulundu. 


Milletvekili Özkan “Başkanlık Sistemi Türk tipi olacak. Türkiye’nin ihtiyaçlarına cevap verecek. Türk toplumunun beklentileri istikrarlı bir hükümetten yanadır. Bunu Başkanlık Sistemi’nden başka hiçbir sistemin hayata geçirmesi mümkün değil. Bu artık bu dönemin en büyük icraatı olacaktır” açıklamalarında bulundu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER