banner249

Öldürdüm ama tecavüz etmedim

İzmir'in Menderes ilçesinde geçen yıl Temmuz ayında meydana gelen olayda, önünü kestiği 44 yaşındaki Nurgül Erbaş'a tecavüz etmek istediği, karşı koyunca av tüfeği ile öldürdüğü iddiasıyla suçlanan 31 yaşındaki Ferit Genç'in yargılanmasına başlandı.

Öldürdüm ama tecavüz etmedim
banner240

"Canarvarca hisle adam öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapsi istenen, daha önce de tecavüz ve uyuşturucu suçundan sabıkası bulunan Genç ilk duruşmada suçunu itiraf ederek, "Hiç tanımadığım kadını ben öldürdüm ama tecavüz etmedim" dedi. 


Duruşmaya katılan Nurgül Erbaş'ın yaşlı annesi, 3 kız kardeşi ile 3 abisi, cinayeti soğukkanlı bir şekilde anlatan sanığa tepki gösterdiler. Geniş güvenlik önlemleri alan polis, acılı kardeşleri güçlükle sakinleştirdi. Duruşmayı izleyen, "Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu" üyesi kadınlar, duruşma öncesi basın açıklaması yaparak kadınların yeteri kadar korunamadığını dile getirdiler. Basın açıklamasına erkeklerde destek verdi. 

"ÖLDÜRDÜM AMA TECAVÜZ ETMEDİM" 
İzmir 9.Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlayan davaya, "Canavar hisle adam öldürmek" suçundan yargılanan sanık Ferit Genç, avukatı, öldürülen Nurgül Erbaş'ın 75 yaşındaki annesi Firdes Erbaş ile 3 kız kardeşi ile 3 abisi katıldı. Daha önce de tecavüz ve uyuşturucu suçundan sabıkası bulunan sanık Ferit Genç, "Olaydan bir gün önce hasımlarım evimi basarak beni öldürmek istedi. Bende bir arkadaşımda bulunan av tüfeğini alarak, gece barakada kaldım. 

Gece üzerimde bulunan 6-7 tane uyuşturucu hapı içtim. Sabah kalktığımda beni öldürmek isteyenlerin aracını gördüm. Araç geçtikten sonra barakaya doğru biri geliyordu. Uyuşturucu hapın etkisiyle kimin geldiğini seçemedim ve korkudan av tüfeği ile ateş ettim. Yanına gittiğimde kanlar içinde bir kadın yatıyordu. Kolundan tutup yolun kenarına çektim. Bu sırada üzerindeki şalvar sıyrıldı. Bende şalvarı çıkarıp kan içinde kalan kafasını kapattım. Kendisine tecavüz etmedim. Kaçtığımda kadın yaralıydı. Uyuşturucu hap içmeseydim belki cinayeti işlemezdim. Ailesinden özür diliyorum" dedi. İddia makamı savcı, sanığın adam öldürmek suçundan yargılanmasını kamu adına talep etti. 

"YAKINLARINI POLİS SAKİNLEŞTİRDİ" 
Yapılan ilk duruşmaya öldürülen Nurgül Erbaş'ın 75 yaşındaki annesi Firdes Erbaş, 3 kız kardeşi ile 3 abisi katıldı. Kulakları duymayan yaşlı kadın ifadesinde, "Benim ve eşimin geliri yok. Bize o bakıyordu. Bu adamı bırakmayın. En ağır cezayı verin" dedi. Sanığın ifadesi sırasında zaman zaman yüksek sesle tepki gösteren ağabeyleri polis güçlükle sakinleştirdi. Nurgül Erbaş'ın yakınları, sanıktan şikayetçi olduklarını söylediler. 

Duruşmayı izleyen, "Kadın Cinayetlerini Durduracağız" platformu üyeleri, duruşma öncesi basın açıklaması yaparak, cezaların yetersiz olmasına tepki gösterdiler. Kadınların yeteri kadar korunamadığını belirten kadınlara erkekler de destek verdier. Duruşma, karar verilmek üzere ileri bir tarihe ertelendi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER