banner249

Maden Sendikasında toplu istifa

Soma'da, Türkiye Maden İşçileri Sendikası'na üye işçiler sendikalarından istifa ederek DİSK'e geçiyor.

Maden Sendikasında toplu istifa
banner240

Soma'da 301 madencinin hayatını kaybettiği maden facianın ardından işçilerin hak arayışı devam ediyor. Türkiye Maden İşçileri Sendikası'nın madencilerin haklarını savunmadığını ve yanlarında olmadığını savunan madenciler Soma Kaymakamlığı önünde toplanarak sendikadan istifa edeceklerini duyurdu. 


Soma Kaymakamlığı önünde toplanan 100 madenci diğer madenci arkadaşlarına da çağrıda bulunarak E-Devlet şifresi almalarını ve E-Devlet üzerinden sendikadan istifa etmelerini söyledi. Eski bir madenci olan Ulaç Yavaş, yaptığı açıklamada, "Soma kömür havzasında çalışan madenci arkadaşlarımıza çağrıda bulunuyoruz. Toplu olarak DİSK'e geçiyoruz. E-Devlet şifresi olmayan alsın. İnternet üzerinden istifalarımızı gerçekleştiriyoruz" dedi. 

Madenciler adına açıklama yapan madenci Engin Kurşuncu da şunları söyledi: "Biz, işyerine karşı değiliz. Biz sendikaya karşıyız. Onlar bu zamana kadar yanımızda bulunmadı. Bizi savunan sendika istiyoruz ya da hiç istemiyoruz. Bu garibanların sırtından hep para kesiliyor. 

Oraya oturmuşlar dışarı çıkmıyorlar taziyede bile bulunmadılar. Biz cesur insanları yanımızda istiyoruz. Bunun arkasını bırakmayacağız. Toplu bir şekilde her bölgeden yönlendireceğiz arkadaşlarımızı." 

Soma Kaymakamlığı önünde toplanan maden işçilerinin öğle saatlerinde toplu olarak E-Devlet üzerinden Türkiye Maden İşçileri Sendikası'ndan istifa etmesi bekleniyor.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER