banner249

ITMA 2015'e damga vurdular !

Denizli Ticaret Odası ve Denizli Tekstil ve Giyim Sanayicileri Derneği (DETGİS), “tekstil ve konfeksiyon makineleri sanayinin olimpiyatı” olarak kabul edilen ve 4 yılda bir düzenlenen Uluslararası Tekstil Makineleri Fuarı’na (ITMA), damga vurdu.

ITMA 2015'e damga vurdular !
banner240

Denizli’den direk Milano’ya uçuşlu ve yüzde 50 Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme Başkanlığı (KOSGEB) desteği ile Denizli’den 150 firma temsilcisi, 12-19 Kasım 2015 tarihleri arasında İtalya’nın Milano kentinde gerçekleştirilen ITMA Fuarı’nda araştırma ve inceleme yapma fırsatı yakaladı. 

Denizli’den iki firmanın stand açtığı fuara, Denizli Ticaret Odası’nı temsilen Denizli Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Salih Sarıkaya, Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Özkan Haybat, Ali Önal ile Ramazan Çelikkol katıldı.    

Organizasyon ile ilgili açıklama yapan Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi Necdet Özer, Denizli Ticaret Odası ve DETGİS üyelerinin fuarda yeni teknolojileri yakından takip etmeleri, araştırma, inceleme ve işlerini geliştirmelerine katkı sağlamak amacıyla Denizli’den direk uçak kaldırdıklarını belirtti.

Birçok organizasyonda olduğu gibi KOSGEB’in yüzde 50 desteğiyle ITMA Fuarı’nda Denizlili firmalara kolaylık sağladıklarını anlatan Başkan Özer, “KOSGEB’in yurt dışı gezisine öncülük etmesi, iş adamları için büyük bir kolaylık sağlamaktadır. Yurt dışı mecralarda yeni pazar arayışlarına ek olarak yeni teknoloji ve ürünlerin takibinin yapılmasını önemsiyoruz ve destekliyoruz. Üyelerimizin yeni teknolojileri ilimize kazandırması, yeni müşterilerle tanışarak ticarete başlamaları, ekonomiye katkı olarak geri dönmektedir. Bizlere yurtdışı fuar ve iş gezisi desteğini esirgemeyen KOSGEB’e çok teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Fuarın Denizli için çok önemli olduğunu söyleyen Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Salih Sarıkaya, “Denizli’den 150 kişilik heyetimiz ile ITMA Fuarı’nda incelemeler yaptık. Denizli’den özel uçak organizasyonu tertip edilmesi, fuarda stand açan, araştırma ve inceleme yapan tekstil sektörü temsilcilerimiz için çok önemliydi. Burada iki firmamızın Denizli’yi temsil ettiğini gördük ve bu bizleri gururlandırdı. Sektörümüzdeki teknolojik gelişmeleri yakından gözlemlediğimiz fuarın ilimiz, bölgemiz ve ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.  

DETGİS Başkanı İsa Dal ise 4 yılda bir tekrarlanan ITMA Fuarı’na Denizli Ticaret Odası ile birlikte organizasyon düzenlemelerinin önemli bir ihtiyacı karşıladığını belirterek, şöyle konuştu: “2011 yılında Barcelona’da gerçekleşen ITMA Fuarı’nın ardından, münferit hareket eden ve bu sebeple uzun uçuş parkurlarının yanısıra toplu hareket edilememesi dolayısıyla koordinasyon sorunu yaşayan Denizlili sanayicilerimiz için 2015 yılında gerçekleşecek program için bir çalışma yapalım istedik. 

Bu bağlamda yaptığımız araştırmalar sonucunda Denizli’den Milano’ya direk uçak programı ile toplu hareket edebileceğimizi düşündük. Denizli Ticaret Odası ile yaptığımız iş birliği sonucunda da sektörde önemli bir ihtiyacı karşıladığımızı düşünüyoruz. Denizli sanayicileri fuarda, büyük gururla Denizli’den direk uçak ile gelindiğini her fırsatta ifade ettiler. 

Başarıyla gerçekleşen ve memnuniyetin en üst seviyede gerçekleştiği bu organizasyonda, emeği geçen Denizli Ticaret Odası ve DETGİS yönetim kurulu üyelerine derin şükranlarımı sunarım. Önümüzdeki dönemlerde yine ihtiyaç duyulan organizasyonlarda Denizli Ticaret Odası ile birlikte hareket etmeye devam edeceğiz.”

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER