banner249

İlk anılar ilk dokunuşlara yön veren kadın

Denizli’de kendisine ait bir fotoğraf stüdyosu bulunan genç fotoğrafçı Hesna Kalkan, sıra dışı çalışmalara imza atmaya devam ediyor

İlk anılar ilk dokunuşlara yön veren kadın
banner240

Alışık ve bilinen fotoğrafçılık çalışmaları dışında Hesna Kalkan, hamile annelere ‘doğum koçluğu’ da yapıyor. Bunun yanı sıra asıl mesleği olan fotoğrafçılığı da doğum esnasında yapıyor.  


Hamile anne’nin fotoğraflarını son 1 aylık dönemde çekmeye başlayan genç fotoğrafçı, anneyi doğum esnasında da yalnız bırakmayarak, annenin dünyaya getirdiği bebeği o an görüntüleyerek yaşananları ölümsüzleştiriyor.

 

Minik bebeğin doğumundan babasının yanına gidinceye kadar dönemi kare kare görüntüleyen genç fotoğrafçı böylelikle bebeği olan ailenin ilk anlarda yaşadıklarını da fotoğraflarla belgelemiş oluyor. Böylelikle genç fotoğrafçı, hem anneye doğum koçluğu hem de annenin her anını görüntüleyerek, bir anne ve baba için en önemli anların görüntülenmesini ve dışarıda bekleyen babanın daha sonra yaşananları görmesini sağlıyor. 


Doğum fotoğrafçılığına ilgi her geçen gün daha da artarak sürüyor. Genç fotoğrafçı bununla da kalmıyor. Doğun anı öncesi annenin saç ve makyajı da yapılarak anneye moral kazandırılıyor. 


Doğum anında bu şekilde bambaşka bir atmosfer sağlanarak annenin rahatlaması da sağlanmış oluyor. Genç fotoğrafçı, yaptığı bu çalışma ile son günlerde Denizli’de en çok konuşulan isimler arasında yerini almayı da başardı. Böylelikle fotoğrafçılığı başka bir boyuta taşımış oldu. 

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER