banner249

Hırsızlık ihbarına gittiler gördüklerine inanamadılar

Muğla’da hırsızlık ihbarına giden jandarma ekipleri evi inceleyince gördüklerine inanamadılar.

Hırsızlık ihbarına gittiler gördüklerine inanamadılar
banner240

Edinilen bilgiye göre; Boğaziçi Mahallesi’ndeki Dörttepe Sitesi’nde Almanya’da yaşayan N.T.’ye ait yazlık bir evde, önceki gün bir hırsızlık olayı gerçekleşti. Yazlık eve kontrole gelen ev sahibi N.T.’nin kardeşi N.T., kontrol sırasında evden hırsızlık yaşandığını ve 1 adet LCD TV’nin yerinde olmadığını fark etti. N.T., yazlık evde yaşanan hırsızlık olayını Milas İlçe Jandarma Karakolu ekiplerine bildirdi. Gelen ihbar üzerine eve diden jandarma ekipleri, olayla ilgili yaptığı inceleme sırasında; yaklaşık 35 adet farklı dönemler ait tarihi eser parçalarına rastladı.

N.T., eserlerin kime ait olduğu sorusu üzerine evin ağabeyi N.T.’ye ait olduğunu kaydetti. Ev sahibi N.T. jandarma ekiplerine; tarihi eserleri toplamak gibi hobisinin olduğunu, köylerde ve çevrede gezerken bu tür tarihi eser parçalarını toplayarak koleksiyon yaptığını söyledi.
Milas Cumhuriyet Savcılığı kararıyla evde yapılan incelemede; 35 adet eski Yunan, Roma ve Bizans dönemlerine ait sütun başları, seramik kaplar ve ok uçları bulundu ve bulunan tarihi eser parçaları muhafaza altına alınarak el koyma kararı alındı.
Almanya’da bulunan ev sahibi N.T. hakkında “Kültür ve Tabiat Varlığı Kaçakçılığı” soruşturulması başlatıldı.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER