banner249

Fabrika alanındaki yangın korkuttu

Aydın’ın Efeler ilçesinde merhum Başbakan Adnan Menderes’in girişimiyle kurulan Aydın Tekstil alanında alkollü bir kişi tarafından çıkarıldığı iddia edilen yangında 20 dönüm alan küle döndü. İple ağaca bağlı olan bir atın son anda kurtarıldığı yangın nedeniyle kent merkezi duman altında kaldı.

Fabrika alanındaki yangın korkuttu
banner240



Merhum Başbakan Adnan Menderes’in girişimi ile 1954 yılında kurulan ve daha sonra çeşitli nedenlerle işletilemediği için kapatılınca madde bağımlılarının mekanı haline gelen Aydın Tekstil alanında bugün saat 15.00 sıralarında yangın çıktı. 177 dönümlük arazideki kuru otların tutuşmasıyla başlayan yangın, rüzgarında etkisiyle kısa sürede yayıldı. Yangına Aydın Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığına bağlı çok sayıda ekiple müdahale edildi.

AT YANMAKTAN SON ANDA KURTARILDI
Sahibi tarafından tekstil alanına otlaması için bir ağaca iple bağlanan at, alevlerin arasında kaldı. Çevredeki bir inşaatta çalışanlar tarafından fark edilen at, ipi kesilerek yanmaktan son anda kurtarıldı. Yüksek kuru otlar nedeniyle hızla yayılan yangın, itfaiye ekiplerinin yaklaşık 1 saat süren yoğun çalışmasının ardından kontrol altına alındı.

Görgü tanıkları, yangını alkollü bir kişinin çıkarıp kaçtığını iddia etti. Yaklaşık 20 dönüm arazinin zarar gördüğü yangında, çok sayıda ağaç da küle döndü. Yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER