banner249

Elmas Kadın’ın çaresizliği

Çocuklarım büyümeden ölmek istemiyorum

Elmas Kadın’ın çaresizliği
banner240




Aydın Efeler ilçe merkezinde yaşayan 47 yaşındaki Elmas Dardar, boğazından boynunun tamamına saran guatrla yaşamaya çalışıyor. Ekonomik nedenlerden dolayı tedavisini yaptıramadığını belirten çaresiz kadın yetkililerden yardım isteyerek “Üç çocuğum var eşimden de ayrıldım. Ölmekten değil de çocuklarım büyümeden yetim kalmasından korkuyorum” dedi. 
Rahatsızlığının çocuk yaşlarda başladığını ancak evlenip çocukları olduktan sonra hızlı bir şekilde boğazındaki guatrın büyüdüğünü belirten Elmas Dardar, her geçen büyüyen boynu ile yürümekte ve hareket etmekte çok güçlük çektiğini belirterek boynunda yaşadığı sıkıntıdan dolayı robatlaşmaya başladığını ifade etti. Boğazının kalınlığı normalinden iki kata yakın daha şişen ve artık konuşmakta ve elzem ihtiyaçlarını bile karşılamakta zorlandığını belirten Elmas Dardar, “Hastalık çocukluğumdan beri varmış. İlk yıllarda fark edilmedi. Evlendikten sonra fark ettik ama ekmek parasını muhtaç olduğumuz için karnımızı doyurma telaşı sağlıktan daha önemli idi çaresine baktıramadık. Daha sonra çocuklarımız oldu, durumumuz düzeldiğinde tedavi yaptıracaktık. Bir türlü olmadı. Sonra da boşandık. Şimdi 3 çocuğumun derdi ile uğraşmaktan kendi derdimle ilgilenemiyorum” diyerek yetkililerden yardım istedi.
“ÇOCUKLARIM BÜYÜMEDEN ÖLMEK İSTEMİYORUM”
Ölüme inandığını ve Allahtan gelen her derde razı olduğunu ancak şu anda eşinden ayrıldığı için 3 çocuğunun da kendisine çok ihtiyacı olduğunu belirten Elmas Dardar, “Hastalığım çok hızlı ilerlemeye başladı. Tedavi olamazsam öleceğimi biliyorum. Eskiden çok fazla düşüncem olmadığı için hastalığımı önemsemiyordum. Artık çocuklarım için ayakta ve olmam lazım olduğundan en azından çocuklarım büyüyünceye kadar ölmek istemiyorum” diyerek yetkililerden yardım istedi. Şu anda devletin verdiği gıda ve desteklerle hayatlarına idame ettirdiklerini belirten Elmas Dardar, yeşil kartlarının olduğunu ancak bu zamana kadar ameliyat olmadığını söyledi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER