banner249

Ege'de sahte Osmanlı altını dolandırıcılığı

Çeşitli yöntemlerle binlerce kişiyi tuzaklarına düşüren dolandırıcılar, her gün farklı yöntemlerle kurbanlarına yenilerini ekliyor. Dolandırıcıların son yöntemi de sahte Osmanlı altınlarıyla vatandaşları dolandırmak. Ege’de yaşanan iki olayda da sahte Osmanlı altınlarıyla vatandaşları dolandırdılar.

Ege'de sahte Osmanlı altını dolandırıcılığı
banner240

 İlk olarak Manisa’da yaşandı. Osmanlı döneminden kaldığını iddia ettikleri sahte altınlarla bir vatandaşın 80 bin TL'sini dolandırdı. Ankara’da ikamet eden E.G., bilmediği bir telefon numarası tarafından arandı. H.B. isimli kişi, E.G.'ye köyde halasının evinin yıkıldığını ve duvardan Osmanlı döneminden kalma altın çıktığını, bunları da elden çıkarmak istediğini söyledi. Telefon üzerinden irtibatta kalan şahıslar, Manisa’nın Turgutlu ilçesi Yayla Mahallesi Çamlık mevkiinde buluştu. 80 bin TL'yi H.B.’ye veren ve karşılığında 200 adet sahte altını alan E.G., altınları bozdurmak için gittiği kuyumcuda dolandırıldığını anladı. Dolandırılan E.G., İlçe Jandarma Komutanlığına başvurarak şikayetçi oldu. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

İkinci dolandırıcılık olayı ise Uşak’ta meydana geldi. C.E. (22) isimli şahıs, yaklaşık bir ay önce Facebook hesabından, kendisini asker arkadaşı olarak tanıtan kişi tarafından gönderilen arkadaşlık isteği kabul etti. C.E. Uşak’ta ikamet eden ve kendisinden, buldukları yaklaşık 17 kilogram gömüyü satmak için yardım istediklerini belirttiği olayın akabinde, İstanbul’dan Uşak’a gelip 1 adet numune altın alarak geri döndü. C.E. İstanbul’da bir kuyumcuya götürdüğü numunenin, Osmanlı Dönemine ait olduğunu öğrendi. Uşak’taki şahıslarla tekrar irtibat kuran C.E. ellerindeki altını, kilogramı 30 bin Türk Lirasından, 5 kilogram karşılığında toplam 150 bin Türk Lirası vererek satın aldı. C.E. elindeki altınları İzmir’de bir kuyumcuya götürdüğünde sahte olduğunu anlayınca soluğu Uşak Emniyet Müdürlüğünde alarak konuyla ilgili şikayetçi oldu.

Uşak İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri yaptığı çalışmalar neticesinde dolandırıcılık olayına karışan şahısların; S.A.(22), M.K.(23) ve İ.S.(47) olduğu tespit etti. S.A. ve M.K. isimli şahıslar yakalanarak gözaltına alırken, şahıslar çıkarıldıkları adli merciler tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Firari olan İ.S. (47) isimli şahsın ise yakalama çalışmalarının devam ettiği öğrenildi.

Emniyet yetkilileri vatandaşların bu tür dolandırıcılık konularına karşı daha dikkatli ve duyarlı olmalarını söylerken, telefonda kendilerini Polis, Asker, Savcı veya Kamu Görevlisi olarak tanıtan şahıslara itibar etmemelerini, şüpheli bir durumla karşılaştıklarında anında 155 Polis İmdat İhbar Hattını arayarak bildirmelerini söylediler.
 

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER