banner249

Diyazliz hastası kadına eziyet!

Kütahya’nın Emet ilçesinde, 60 yaşındaki Gülizar Kınık, diyaliz servisi aracına binmek için dakikalarca yürümek zorunda kaldığını söyledi.

Diyazliz hastası kadına eziyet!
banner240

Rahatsızlığı sebebiyle 10 metre bile yürümekte güçlük çektiğini belirten Kınık, "Daha önceleri servisi Emet Belediyesi sağlıyordu. O zaman her gün beni evimin önünden alıyorlardı. Şimdi sağlık bakanlığının sağladığı araçları kullanıyorum. Araç beni evimin önünden almıyor. 'Servis aracı büyük mahalleye giremiyor' dediler. Bunu hastane müdürüne söyledim. Ancak bana hoş olmayan bir uslüple ‘ Benim kafamı kızdırmayın, yoksa servisi Emet Belediyesi önünden kaldırırım. Oraya kadar yürürsünüz.’ dedi. 


Ben on yıldır tedavi görüyorum. Yürümekte de zorluk çekiyorum. Buralı değilim daha önceki yerlerde böyle sıkıntı görmedim. Ya buranın düzeni bozuk yada beni yabancı diye hor görüyorlar. Sizin aracığınızla yetkililerden yardım istiyorum. Allah kimsenin başına böyle hastalık vermesin" dedi. 

Emet ve Hisarcık ilçelerinde 25 böbrek yetmezliği hastası bulunuyor. Hastalar, Emet Devlet Hastanesinde haftanın belli günleri diyaliz ünitesine bağlanarak tedavi görüyor. Hastanede diyaliz ünitesinde doktor bulunmazken, bu görevi hemşireler sağlıyor.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER