Denizli'den Fethiye'ye gitmek üzere yola çıkan Denizlispor taraftarları, mola vermek için Burdur'un Çavdır ilçesine bağlı Söğüt beldesinde bulunan bir benzin istasyonuna geldiler. Ancak, benzinlik işletme sahibi H.Ç.'nin taraftarlara yönelik küfürlü tezahürat ve konuşma yapmamaları konusundaki uyarısı, tartışmaya dönüştü ve kavgaya yol açtı. Bu kavga sırasında, benzinlik sahibi H.Ç. ile yanındaki Y.A. ve benzinlik çalışanı H.K. yaralandılar.
Kavga haberi çevreye yayıldığında, Söğüt beldesinden 100-150 kişilik bir grup benzinliğe gelerek Denizlispor taraftarlarının otobüsünü kuşattı. Taş ve sopalarla saldırıya geçen bu grup içinden bir kişi ise yanında getirdiği bir tüfekle otobüse ateş etti. Şans eseri, olayda yaralanan olmazken, olay yerine gelen polis ve jandarma ekipleri kalabalığı dağıtarak güvenliği sağladılar.
Olayın ardından, otobüsler güvende olduğundan ve taraftarlar emniyet altında olduğundan, jandarma karakoluna götürüldü. Jandarma ekipleri, olayla ilgili detaylı bir inceleme başlattılar.
Bu şiddet olayı, spor etkinliklerinin güvenliğinin sağlanması gerekliliğini bir kez daha hatırlatıyor ve benzer olayların önlenmesi için gerekli önlemlerin alınmasını gerektiriyor.