banner249

Dedektif horozlar çevre eğitimi verecek!

Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi tarafından düzenlenen ve TÜBİTAK tarafından desteklenen “Çevre Dedektifi Horoz İş Başında-3” projesi başladı.

Dedektif horozlar çevre eğitimi verecek!
banner240

Projede zihin yetersizliği olan 10-13 yaş aralığındaki öğrencilere 12 gün boyunca çevre eğitimi verilecek. Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sacit Köse ve ekibi tarafından Denizli’nin simgesi Denizli Horozu’ndan esinlenerek hazırlanan ve son iki yıldır başarıyla yürütülüp tamamlanan “Çevre Dedektifi Horoz İş Başında” projesi, bu sene Eğitim Fakültesi fuaye alanında düzenlenen törenle başladı.


 Açılış törenine Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selahittin Özçelik, Proje Yürütücüsü Doç. Dr. Sacit Köse, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı. Konu ile ilgili açıklama yapan Proje Yürütücüsü Doç. Dr. Sacit Köse, şunları söyledi, “Proje; zihin yetersizliği olan 10-13 yaş aralığındaki öğrencilerin yaşadığı çevrenin özelliklerini tanıması ve farkına varması, çevre sorunlarını doğal ortamlarda görmesi, çevre kirliliğine ilişkin yapması gerekenleri yaparak-yaşayarak öğrenme fırsatı bulması, öğrencilerin toplum içinde bağımsız şekilde yaşamasına ve toplum tarafından kabul görmesine yardımcı olması amacıyla hazırlanmıştır. 

Proje; 01-12 Eylül 2014 tarihleri arasında, Denizli Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Çamlık Özel Eğitim Ortaokulu’ndan 20 öğrenci, öğretmenleri ve velilerinin katılımıyla yürütülecektir. Projede öğrencilerin yaparak-yaşayarak ve eğlenerek öğrenmelerini sağlamak amacıyla, ölçütler normal gelişim gösteren öğrencilerden daha düşük tutularak hazırlanmış, çevre ve çevre sorunları ile çözüm yollarına yönelik 50 etkinlik, farklı öğretim yöntemleri kullanılarak 12 gün boyunca gerçekleştirilecektir. 

Proje bitiminde ise öğrencilere “Çevreci Horoz” unvanı verilerek çevreye sahip çıkma bilincini sürekli canlı tutmaları, proje süresince kazandıklarını devam ettirmeleri ve toplumumuzda örnek bireyler olmaları hedeflenmiştir.” Projenin önemine değinen Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selahittin Özçelik ise çevre bilinci açısından önemli olduğu kadar, zihinsel yetersizliğe sahip çocukların bu projede yer almasının da büyük önem taşıdığını söyledi. 

Konuşmaların ardından Denizli’nin simgesi Denizli Horozu ile objektiflere poz verildi. Öğrenciler etkinlikler kapsamında PAÜ BİYOM, PAÜ Temiz Enerji Evi, Denizli Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Hava Kalitesi Ölçüm İstasyonu, Denizli Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Gökpınar Baraj Göleti, Atık Su Arıtma ve Katı Atık Tesisleri, Denizli Orman Bölge Müdürlüğü Fidanlık Tesisleri, Kartlısan Geri Dönüşüm Tesisleri, Zorlu Doğal Jeotermal Enerji Santrali, Adıgüzel Barajı Hidroelektrik Santrali, AYNES Süt Tesisleri, Sakızcılar (Ağlayan Kaya) ve Güney Şelaleleri, Kaklık ve Keloğlan Mağaraları, Acıgöl Kuş Gözlemevi ile Pamukkale’yi ziyaret edecek.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER